Boek
Nederlands

De tien geboden voor het brein : studeer, slaap, maak muziek, stress niet, maak vrienden, geniet aanzien, drink nie...

René Kahn (auteur)
+1
De tien geboden voor het brein : studeer, slaap, maak muziek, stress niet, maak vrienden, geniet aanzien, drink nie...
×
De tien geboden voor het brein : studeer, slaap, maak muziek, stress niet, maak vrienden, geniet aanzien, drink nie... De tien geboden voor het brein : studeer, slaap, maak muziek, stress niet, maak vrienden, geniet aanzien, drink nie...

De tien geboden voor het brein : studeer, slaap, maak muziek, stress niet, maak vrienden, geniet aanzien, drink nie...

René Kahn (auteur)
Adviezen voor een gezonde levensstijl, met name wat betreft de hersenen.
Onderwerp
Neuropsychologie
Titel
De tien geboden voor het brein : studeer, slaap, maak muziek, stress niet, maak vrienden, geniet aanzien, drink niet, zweet, speel, kies uw ouders met zorg
Auteur
René Kahn
Taal
Nederlands
Editie
4
Uitgever
Amsterdam: Balans, 2014
152 p. : ill.
ISBN
9789460033391 (hardback)

Besprekingen

De auteur is hoogleraar in de psychiatrie aan het UMC te Utrecht. Het boek is geschreven ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van uitgeverij Balans. De inhoud is een aansporing om de hersenen te optimaliseren door goed te letten op het leefgedrag. Dit gebeurt in tien hoofdstukken met als achtereenvolgende thema's: 'studeer, slaap, maak muziek, stress niet, maak vrienden, geniet aanzien, drink niet, zweet, speel en kies uw ouders met zorg'. Alle aanbevelingen worden door de auteur uitgewerkt aan de hand van dierexperimenten en onderzoeksgegevens over patiënten en/of proefpersonen. Geïllustreerd met cartoons van Peter van Straaten en tekeningen en foto's in zwart-wit van de hersenen of delen ervan. Voor een breed publiek. Voor de literatuur moet men naar de website http://www.uitgeverijbalans.nl. Gebonden uitgave in pocketformaat; kleine druk.

Over René Kahn

René Kahn (Amsterdam, 18 juni 1954) is een Nederlandse psychiater en hoogleraar gespecialiseerd in de biologische achtergronden van angststoornissen en schizofrenie.

Biografie

Kahn studeerde van 1972 tot 1979 geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, alwaar hij zijn artsexamen behaalde in 1979. Daarna specialiseerde hij in psychiatrie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en neurologie in het Academisch Medisch Centrum. Sinds 1986 staat hij ingeschreven als zenuwarts. In 1985 vertrok hij naar de Verenigde Staten, waar hij onderzoek deed naar de biologische achtergronden van angststoornissen en schizofrenie. In totaal werkte hij acht jaar als psychiater en wetenschappelijk onderzoeker in twee ziekenhuizen in New York. In 1990 promoveerde hij bij de hoogleraren Van Praag en De Wied aan de Rijksuniversiteit Utrecht op het proefschrift Serotonin Receptor Hypersensitivity in Panic Disorder: an Hypothesis.

Sinds 1993 is …Lees verder op Wikipedia