Boek
Nederlands

Op reis in een huis

Riet Wille (auteur), Richard Verschraagen (illustrator)
+1
Op reis in een huis
×
Op reis in een huis Op reis in een huis
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Ontdek alle kamers in het huis van het kleurrijke gezin van Adam en Siham met vrolijk rijmende raadsels. Met kleurenillustraties. AVI M3. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Wonen
Leesniveau
AVI M3, AVI 2
Titel
Op reis in een huis
Auteur
Riet Wille
Illustrator
Richard Verschraagen
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2023
[26] p. : ill.
ISBN
9789462917170 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk leren lezen-boek met rijmende raadsels om kinderen op een interactieve manier te laten spelen met taal. Op iedere bladzijde staan meerdere korte raadsels over dingen in en om het huis: ‘Ik ben geel en pas aan een voet, maar ik ben niet meer heel, zie je dat? Aan mijn teen zit een gat’. Op rijm, speels en opgewekt geschreven. Met vrolijke, ondeugende tekeningen waarin zoektermen te ontdekken zijn. AVI-niveau M3. Zelf lezen vanaf ca. 6 jaar. Het boek sluit aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2023 ‘Bij mij thuis’.

Over Riet Wille

Riet Wille (Gent, 9 april 1954) is een Belgische schrijver van kinderboeken.

Leven

Wille groeide op in een gezin van bloemisten, waar haar liefde voor de natuur ontstaat. Ze wilde iets doen met kinderen en taal, daarom studeerde ze logopedie in Gent en daarna neurolinguïstiek aan de VUB. Als logopediste ging ze werken met jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand en ontdekte de wereld van de kinderpoëzie.

Later ging ze kinderboeken schrijven. Ze schrijft vooral voor beginnende en moeilijke lezers, kinderpoëzie en liedjesteksten.

Werk

In 1984 debuteert Wille met een bundel versjes met als titel Zuurtjes en zoetjes. Later combineert ze haar schrijverschap met een parttime als logopediste op een school voor kinderen met leermoeilijkheden. Ze schrijft tal van boeken voor beginnende lezers en kinderen met leesproblemen. In deze boeken hecht ze veel belang aan de interactie tusse…Lees verder op Wikipedia