Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De bruggen van Madison County

Robert James Waller (auteur), Marijke Versluys (vertaler)
Een 40-jarige getrouwde Amerikaanse heeft een korte maar heftige verhouding met een fotograaf, maar blijft hem in gedachten haar leven lang trouw.
Extra onderwerp
ROM, verfilmd boek
Titel
De bruggen van Madison County
Auteur
Robert James Waller
Vertaler
Marijke Versluys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bridges of Madison County
Editie
1
Uitgever
[Meppel]: Just Publishers, 2015
204 p. : ill.
Aantekening
Wordt vervolgd door : Terugkeer naar Madison County
ISBN
9789089754707 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Een ouderwetse manier van liefde op het eerste gezicht, die gedurende vier dagen een vervulling krijgt en daarna een leven lang wordt meegedragen. Zo zou je de inhoud van dit boek kunnen samenvatten. De schrijver (tevens fotograaf) heeft in déze tijd een stijl en een sfeer gebruikt die in de hedendaagse literatuur af en toe weer mág: het komt weer terug, een verhaal mag weer poëtisch geschreven zijn; het mag weer ontroeren omdat het romantisch geschreven is, omdat het gegeven zelf ook romantisch is. Een goed en fijn leesbaar boek: poëtisch èn sober van inhoud en stijl. Geen schokkende of afschuwelijke hoogte- en dieptepunten, gewoon een liefdesgebeuren tussen twee mensen van middelbare leeftijd. Lezers die graag over liefde en hartstocht lezen mits het literair is beschreven, kunnen hier terecht. Verfilmd met Clint Eastwood en Meryl Streep. Paperback; normale druk.

Over Robert James Waller

Robert James Waller (Rockford (Iowa), 1 augustus 1939 – Fredericksburg (Texas), 10 maart 2017) was een Amerikaanse schrijver, die vooral bekend is door de roman The Bridges of Madison County uit 1992. Hij was van beroep econoom. Daarnaast was hij fotograaf en musicus.

Leven en werk

Waller studeerde in 1964 af aan de University of Northern Iowa (UNI), waar hij in 1968 terugkeerde als docent bedrijfseconomie. Eerder dat jaar was hij gepromoveerd aan de Universiteit van Indiana in Bloomington. In 1977 werd hij aan de UNI hoogleraar. Hij was er decaan van 1980 totdat hij zich terugtrok uit de universitaire wereld in 1986. In 2000 werd bekendgemaakt dat hij "een bedrag van zeven cijfers" had gedoneerd aan de Universiteit van Indiana.

Als romanschrijver was hij zeer succesvol. Diverse van zijn boeken kwamen op de bestsellerlijst van The New York Times. In 1993 stond The Bridges of Madison County bovenaan d…Lees verder op Wikipedia