Boek
Nederlands

Bonustrack

Robin Benway (auteur)
+1
Bonustrack
×
Bonustrack Bonustrack
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
De 16-jarige Audrey (ik-figuur) maakt het uit met haar vriendje. Het liedje dat hij daarover schrijft, wordt een hit. Nu is niet alleen hij beroemd, maar Audrey ook. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Bonustrack
Auteur
Robin Benway
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Audrey, wait!
Editie
4
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009 | Andere uitgaves
317 p. : ill.
ISBN
9789026123740 (paperback)

Besprekingen

Audrey is een doodgewone tiener, maar haar leven verandert drastisch wanneer ze het uitmaakt met haar vriendje Evan. Die is nl. muzikant en schrijft na hun breuk de single 'Audrey wait', die meteen een superhit wordt over de hele wereld. Zowel voor Evan en zijn groepje de Do-Gooders als voor Audrey zelf zorgt het liedje voor grote veranderingen. Plots is de pers in haar geïnteresseerd en wordt ze achtervolgd door paparazzi. Ze kan nog amper buiten de deur komen en zelfs op school moet ze haar werk in een apart kamertje doen omdat ze anders te veel lastig wordt gevallen door haar klasgenoten. Bovendien worden er in de media en op het internet dingen over haar gezegd waar niemand echt blij mee zou zijn. Gelukkig kan ze steeds terugvallen op haar beste vriendin Victoria en James, met wie ze samenwerkt in een ijszaak. Toch beginnen ook deze relaties onder de druk van de omstandigheden te lijden. Het noodzaakt Audrey om de dingen niet meer te ontvluchten maar ze te aanvaarden zoals ze zijn…Lees verder
De 16-jarige Audrey (ik-figuur) maakt het uit met haar vriend die in een band zit. Hij schrijft een nummer over Audrey en daarmee wordt de band in een klap beroemd. Niet alleen het leven van haar ex-vriendje verandert, maar ook het leven van Audrey. Alhoewel ze er helemaal niet op zit te wachten, staat ook zij iedere dag in de spotlights. Het verhaal is geschreven in een stijl die een 16-jarige geschreven kan hebben. Dat komt door de vele verrassende beschrijvingen: niet alleen van personen, maar ook van gevoelens. De citaten van songteksten aan het begin van alle 41 hoofdstukken hebben vaak te maken met de inhoud van dat hoofdstuk. Via de weblog van de auteur (www.robinbenway.com) is de soundtrack van het boek te downloaden. Het verhaal speelt zich af in Amerika. Kleurrijk foto-omslag. Vanaf ca. 14 jaar.