De opdrachtgever : thriller

Rudy Soetewey (auteur)
+1
De opdrachtgever : thriller
×
De opdrachtgever : thriller De opdrachtgever : thriller

De opdrachtgever : thriller

Genre:
Een IT'er wordt thuis overvallen en gedwongen, omdat de overvallers zijn vrouw en dochter gegijzeld houden, een USB-stick in een computer van de kerncentrale waar hij werkt te steken.
Titel
De opdrachtgever : thriller
Auteur
Rudy Soetewey
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2021
310 p.
ISBN
9789464340006 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Peter Loukens werkt als IT'er bij de kerncentrale van Doel bij Antwerpen. Hij wordt thuis overvallen en gedwongen, omdat de overvallers zijn vrouw en dochter gegijzeld houden, een USB-stick in een computer van de centrale te steken. De aanslag op de centrale wordt verijdeld maar de persoonlijke consequenties zijn voor Loukens rampzalig. Omdat het onderzoek naar de opdrachtgever van de omgekomen daders niet wil vlotten, besluit Loukens zelf op onderzoek uit te gaan. Hoewel hij aanvankelijk als held wordt gepresenteerd, krijgt hij steeds meer te maken met twijfelaars en complotdenkers op de sociale media en tot overmaat van ramp met een wraakzuchtige schoonvader. Het is een heel vlot vertelde en meeslepend spannende thriller, met ook een flinke dosis ironie vanwege de kleurrijke figuren die de roman bevolken. De schrijver balanceert soms op het randje van het geloofwaardige en de rol van de sociale media kan niet helemaal overtuigen, maar dat neemt niet weg dat het een van de betere Ned…Lees verder

Over Rudy Soetewey

Rudy Soetewey (Wilrijk, 10 mei 1955) is een Vlaamse schrijver.

Biografie

Rudy Soetewey woont al jaren in Edegem. Hij is in 1976 afgestuurd als regent aardrijkskunde-wetenschappen aan de rijksnormaalschool van Lier en werkt al meer dan 20 jaar in het gemeenschapsonderwijs. Zijn eerste boek (Bedrieglijke eenvoud) werd in 1992 uitgegeven. In 2007 schreef hij ook een toneelstuk. Zijn boeken werden o.a. bij de uitgeverijen Manteau, Meulenhoff en Kramat gepubliceerd, zijn toneelstukken bij Toneelfonds J. Janssens. Daarnaast is hij ook druk met muziek (Antwerpse, humoristische folkrock). Hij schreef al vele liedjes waar hij echter geen commerciële bedoelingen mee heeft.

Prijzen en nominaties

  • Inbraak (2001) werd genomineerd voor de Hercule Poirotprijs 2001, de Schaduwprijs 2002, en De Gouden strop 2002.
  • Moord (2007) werd g…Lees verder op Wikipedia