Boek
Nederlands

Eén klein vogeltje

Sheryl Webster (auteur), Helen Shoesmith (auteur), Ineke Ris (vertaler)
Roodborstje Robin is woedend als haar boom wordt omgehakt. Ze roept alle dieren op om in actie te komen tegen de mensen die de natuur vernielen, en hun huizen af te pakken. Of kunnen mensen en dieren misschien in vrede met elkaar leven? Prentenboek met dynamische illustraties in natuurlijke kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Mens en dier, Milieu
Titel
Eén klein vogeltje
Auteur
Sheryl Webster Helen Shoesmith
Vertaler
Ineke Ris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
One little bird
Uitgever
Antwerpen: C. de Vries-Brouwers, 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789053418055 (hardback)

Besprekingen

Wat kan één klein vogeltje doen als ze haar huis kwijt raakt? Robin, het roodborstje, zorgt eerst voor een nieuw huis en roept dan alle dieren op om het niet langer te slikken dat jouw huis wordt afgepakt door de mensen. Wereldwijd komen de dieren in verzet en ze gaan in de huizen van de mensen wonen. Iedereen wordt steeds bozer, zowel de dieren als de mensen. Dat vindt Robin toch te ver gaan en ze gaat met iedereen praten. De boodschap in dit mooie prentenboek is dat overleggen over hoe we samen de aarde gebruiken, beter is dan er ruzie over maken. De dynamische illustraties in natuurlijke, rustige kleuren hebben allerlei grappige details en dragen veel bij om de tekst te ondersteunen. Zo dringt een invasie van wilde dieren de stad binnen, slapen wolven in bedden en drinken twee beren samen wat op een terras. Op de schutbladen achterin tips om zelf beter met de natuur om te gaan. Vanaf ca. 4 jaar.

Eén klein vogeltje

Robin is een klein vogeltje dat gelukkig leeft in een boom in de tuin van een man. Op een dag besluit die dat de boom – en het huis van Robin – weg moet omdat anders zijn sla niet kan groeien. Robin vindt dat niet eerlijk en bedenkt een plan. Ze vertelt het door aan alle dieren die ze kent en zij vertellen het op hun beurt ook door. Over de hele wereld doen de dieren mee. Onwaarschijnlijk wat één klein vogeltje kan!Stel je voor dat jouw huis zomaar van de ene op de andere dag moet verdwijnen. Je wordt dakloos en moet op de dool. Dat is wat heel veel dieren dagelijks meemaken. Sheryl Webster wil ons daarop attent maken met dit verhaal. Ze doet dat door de rollen een keer om te draaien. Omdat je meeleeft met het vogeltje, ben je blij dat haar plannetje lukt. Tegelijkertijd groeit – hopelijk – het besef dat wij, mensen, verantwoordelijk zijn voor haar probleem.De grappige prenten houden de boodschap luchtig. Helen Shoesmith weet de dieren zeer waa…Lees verder