Boek
Nederlands

Ginevra : een Italiaanse liefdesgeschiedenis

+1
Ginevra : een Italiaanse liefdesgeschiedenis
×
Ginevra : een Italiaanse liefdesgeschiedenis Ginevra : een Italiaanse liefdesgeschiedenis

Ginevra : een Italiaanse liefdesgeschiedenis

Titel
Ginevra : een Italiaanse liefdesgeschiedenis
Auteur
Simone van der Vlugt
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2017
187 p. : kaart
ISBN
9789026337055 (hardback)

Besprekingen

Florence, 1394: Ginevra krijgt de verrassing van haar leven wanneer haar vader weigert haar te laten trouwen met haar jeugdliefde en haar in plaats daarvan dwingt te trouwen met een rijke weduwnaar. Komen de geliefden ooit nog samen? De Italiaanse legende over Ginevra komt tot leven in deze uitstekend geschreven roman met een bescheiden formaat. De personages zijn authentiek wat je als lezer onmiddellijk meesleept in het verhaal. Dankzij de levendige en vlotte schrijfstijl vlieg je door alle gebeurtenissen heen waarbij er aandacht is voor een goede balans tussen diverse emoties. De afloop is daarbij allerminst voorspelbaar zodat dit boek van begin tot einde amuseert en intrigeert. Een prachtige liefdeshistorie tegen een historische achtergrond. Met plattegrond van Florence en epiloog van de auteur over de totstandkoming van het verhaal.

Over Simone van der Vlugt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Gdfb

Simone van der Vlugt (Hoorn, 15 december 1966) is een Nederlandse schrijfster van historische jeugdromans en literaire thrillers.

Biografie

Van der Vlugt wilde al op jonge leeftijd schrijfster worden. Geïnspireerd door Kruistocht in spijkerbroek (1974) van Thea Beckman (1923–2004) stuurde zij op haar dertiende voor het eerst manuscripten voor historische verhalen naar een uitgever. Die wees haar werk af, maar raadde haar aan om met schrijven door te gaan. Ze ging Nederlands en Frans studeren aan de lerarenopleiding in Amsterdam, waar ze onder meer les kreeg in jeugdliteratuur en creatief schrijven. Na haar studie ging ze fulltime werken als secretaresse bij een bank en schreef ze in de avonduren aan De amulet, een verhaal over de heksenvervolging waarmee ze in 1995 debuteerde bij de Rotterdamse uitgeverij Lemniscaat. Het boek werd getipt door de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Ee…Lees verder op Wikipedia