Boek
Nederlands

Twilight : een levensgevaarlijke liefde

Stephenie Meyer (auteur), Anneliet Bannier (vertaler), Maria Postema (vertaler)
+1
Twilight : een levensgevaarlijke liefde
×
Twilight : een levensgevaarlijke liefde Twilight : een levensgevaarlijke liefde
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Op haar nieuwe school leert de 17-jarige Bella, ik-figuur, een mysterieuze jongen kennen op wie ze ogenblikkelijk verliefd wordt. Hij blijkt een groot geheim te hebben. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Verliefdheid, Vampiers
Titel
Twilight : een levensgevaarlijke liefde
Auteur
Stephenie Meyer
Vertaler
Anneliet Bannier Maria Postema
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Twilight
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2022 | Andere uitgaven
376 p.
ISBN
9789000374656 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Romantisch, bloedstollend en onvoorspelbaarJarenlang is er over gespeculeerd: welke auteur zal de leegte kunnen opvullen die J.K. Rowling heeft achtergelaten na het voltooien van het laatste Harry Potterboek? Een inmiddels vaak genoemde mogelijke opvolger is de Amerikaanse Stephenie Meyer met de serie 'Twilight', over de onmogelijke liefde tussen een meisje en een vampier. In april verscheen Eclips, het langverwachte derde deel in de reeks."Van drie dingen was ik absoluut overtuigd. Ten eerste: Edward was een vampier. Ten tweede: een deel van hem ? en ik wist niet hoe sterk dat was ? snakte naar mijn bloed. En ten derde: ik was onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem.""'Wat als ik geen superheld ben? Wat als ik de slechterik ben?' Zijn glimlach was speels, maar zijn ogen waren ondoorgrondelijk.

'O,' zei ik, toen verschillende van zijn opmerkingen ineens op hun plaats vielen. 'Ik snap het.'

'Echt?' Zijn …Lees verder
De 17-jarige Bella (ik-persoon) gaat twee jaar bij haar vader wonen. Op haar nieuwe school leert ze Edward Cullen kennen, een mysterieuze jongen op wie ze ogenblikkelijk verliefd wordt. Als haar liefde wordt beantwoord, is dit het begin van gecompliceerde en bizarre avonturen, want hij blijkt een vampier te zijn. Dit verhaal onderscheidt zich van andere vampierverhalen vanwege het ontbreken van veel traditionele gebruiken. Geen doodskisten, staken die door het hart gestoken moeten worden, knoflook, kruisen en zelfs geen bloeddrinkende exemplaren. Wel een vampierfamilie die zich met dierenbloed voedt, een ontluikende liefde tussen een meisje en een van hen, en een concurrerend, wel mensenbloed drinkend groepje vampiers die het op het meisje hebben voorzien. Behalve de tederheid zijn er ook het gevaar en de spanning die het verhaal een prima balans geven. Voor de liefhebbers van dit genre een hoogst origineel, spannend en romantisch verhaal; eerste deel in de succesvolle serie*, al even…Lees verder

Twilight

Liefde maakt blind, zegt men wel eens. In dit boek ondervindt Bella hoe blind de liefde een mens kan maken. Wanneer Bella verhuist naar het dorpje Forks om haar moeder en nieuwe vriend wat ademruimte te geven, wordt ze tot over haar oren verliefd op de mysterieuze Edward. Wat eerst een mysterie is dat rond Edward hangt, groeit al snel uit tot een heuse obsessie, een obsessie die geheimen onthult waarvan Bella misschien liever geen deel had willen uitmaken. Een echte pageturner, dat is het minste wat je van dit boek kunt zeggen. Elke bladzijde vraagt om een nieuwe bladzijde en voor je het weet zijn de bladzijden op … maar niet het verhaal, dat speelt verder in je hoofd. Met een intrigerende plot en knappe verhaallijn weet de schrijfster gegarandeerd elke lezer te boeien. Betoverend mooi of angstaanjagend lelijk? Aan jou de keuze! Een erg knappe jeugdthriller in een romantische context. Liefde overwint alles … maar dit?

Over Stephenie Meyer

CC BY 2.0 - Foto van/door

Stephenie Morgan-Meyer (Hartford (Connecticut), 24 december 1973) is een Amerikaans jeugdboekenschrijfster.

Levensloop

Meyer studeerde Engels aan de Brigham Young-universiteit in Provo (Utah).

In juni 2003 kreeg ze een droom over een aantal personages en ze begon er over te schrijven. Het werd een serie (Twilight) jeugdboeken over de liefde tussen een meisje en een vampier. Er speelden 3 hoofdpersonen: Edward Cullen, Jacob Black en Bella Swan (Cullen).

Na de publicatie van haar eerste boek in 2005, Twilight, werd ze als een veelbelovende schrijver aangemerkt.

De roman Nieuwe maan, gepubliceerd in 2006, werd het vervolg hierop.

In augustus 2007 is het derde deel uitgekomen, Eclipse. De Nederlandse versie van Eclips kwam in april 2009 uit. Op 2 augustus 2008 is het Amerikaanse vervolg uitgekomen, Breaking Dawn. De Nederlande versie van Break…Lees verder op Wikipedia