Boek
Nederlands

Alles wat (niet) mag : het grote boek over goed en fout

Stine Jensen (auteur), Ellie Lust (auteur), Marijke Klompmaker (illustrator)
+1
Alles wat (niet) mag : het grote boek over goed en fout
×
Alles wat (niet) mag : het grote boek over goed en fout Alles wat (niet) mag : het grote boek over goed en fout

Alles wat (niet) mag : het grote boek over goed en fout

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Dilemma’s om te filosoferen over goed en slecht gedrag. Met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Alles wat (niet) mag : het grote boek over goed en fout
Auteur
Stine Jensen Ellie Lust
Illustrator
Marijke Klompmaker
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2023
123 p. : ill.
ISBN
9789020622867 (hardback)

Besprekingen

Een kinderboek met dilemma’s over moraliteit. Mag je een brood stelen als je arm bent? Of inbreken om een dier in nood te redden? Of een straf uitzitten voor een familielid? Een strafbaar feit wordt bepaald door de wet, maar goed of slecht gedrag wordt niet alleen door de wet bepaald. De jonge lezers worden aangespoord om na te denken over hoe ingewikkeld het soms kan zijn om het goede te doen, en om te weten wat dat goede dan is en waarom. Duidelijk en opgewekt geschreven. Met helder gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 9 jaar. Stine Jensen (Hillerød, 1972) is een bekende Deens-Nederlandse publicist en filosoof. Ze won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel. Ellie Lust werkte ruim 31 jaar als politievrouw in Amsterdam. Ze schreef een klein aantal boeken.

Over Stine Jensen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Stine Jensen (Hillerød, 13 januari 1972) is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste.

Leven en werk

Ze werd geboren in Denemarken, maar kwam al voor haar eerste verjaardag samen met haar ouders en tweelingzus Lotte Jensen naar Nederland omdat haar vader daar werk vond. Ze heeft nog altijd de Deense nationaliteit.

Zij studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel; ze woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek Turkse vlinders over interculturele liefdesrelaties. Ook was zij docente aan de Vrije Universiteit.

Jensen schreef meer boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief. Daarnaast schrijft ze columns voor NRC Handelsblad. Ook verschenen er bijdragen van haar in diverse tijdschriften, waaronder Armada, Biografie Bulletin, en Fi…Lees verder op Wikipedia