Boek
Nederlands

Het grote boek van mooi en lelijk

Stine Jensen (auteur), Marlies Visser (illustrator)
+1
Het grote boek van mooi en lelijk
×
Het grote boek van mooi en lelijk Het grote boek van mooi en lelijk

Het grote boek van mooi en lelijk

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Waarom vinden we iets mooi of juist lelijk? Is het zo dat smaken verschillen, en hoe kom je aan je smaak? De bekende filosofe neemt kinderen mee in de wereld van de esthetica. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Esthetica
Titel
Het grote boek van mooi en lelijk
Auteur
Stine Jensen
Illustrator
Marlies Visser
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2022
137 p. : ill.
ISBN
9789020622782 (hardback)

Besprekingen

Een filosofisch jeugdboek over ‘mooi en lelijk’, oftewel esthetica. Filosoof Stine Jensen vertelt jonge lezers over het concept schoonheid. Aan het woord komen o.a. een architect, een muzikante, een kapper, een weervrouw en een kunstschaatsster. Ook vraagt Stine aan een aantal kinderen wat zij mooi of lelijk vinden. Opgewekt en onderzoekend geschreven. Met speelse opmaak en verschillende typen illustraties en foto’s in kleur. Stine Jensen is een bekende filosoof, schrijver en programmamaker. Haar filosofische jeugdboeken 'Lieve Stine, weet jij het?', 'Alles wat ik voel' en 'Alles wat was' wonnen diverse prijzen en stonden wekenlang op de Kinderboeken bestsellerlijst. Vanaf ca. 10 jaar.

Over Stine Jensen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Stine Jensen (Hillerød, 13 januari 1972) is een Deens-Nederlands filosofe en publiciste.

Leven en werk

Ze werd geboren in Denemarken, maar kwam al voor haar eerste verjaardag samen met haar ouders en tweelingzus Lotte Jensen naar Nederland omdat haar vader daar werk vond. Ze heeft nog altijd de Deense nationaliteit.

Zij studeerde literatuurwetenschappen (cum laude afgestudeerd) en filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tussen 2002 en 2007 pendelde ze tussen Amsterdam en Istanboel; ze woonde enige tijd in de Turkse metropool om te schrijven aan haar boek Turkse vlinders over interculturele liefdesrelaties. Ook was zij docente aan de Vrije Universiteit.

Jensen schreef meer boeken, vaak vanuit een filosofisch perspectief. Daarnaast schrijft ze columns voor NRC Handelsblad. Ook verschenen er bijdragen van haar in diverse tijdschriften, waaronder Armada, Biografie Bulletin, en Fi…Lees verder op Wikipedia