Strip
Nederlands

De beestige brug

Studio Vandersteen (auteur), Willy Vandersteen (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Lambiek wil de politiek in en wil dan meer snelwegen laten aanleggen. Als hij tijdens een autoritje met Suske en Wiske een ongeluk krijgt met overstekend wild, worden ze door een fee in dieren veranderd. Zo ervaren ze wat het betekent om als dier in een afgesloten gebied te moeten leven. Ballonstrip.
Titel
De beestige brug
Auteur
Studio Vandersteen
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Standaard Uitgeverij, © 2021
[22] p. : ill.
ISBN
9789903252112 (paperback)

Besprekingen

Naast de reguliere serie 'Suske en Wiske' verschijnen er af en toe ook aparte thema-albums. Dit album, verschenen op initiatief van enkele Belgische natuur- en overheidsinstellingen, is gewijd aan ecoducten. Lambiek wil de politiek in en zich daarbij vooral inzetten voor de aanleg van snelwegen ('regeren is asfalteren'). Tijdens een autoritje met Suske en Wiske overkomt hun een ongelukje door overstekend wild. Door een goede fee bij wie ze om hulp aankloppen, worden ze in dieren veranderd, waardoor ze zelf ervaren wat het betekent om als dier in een volkomen afgesloten gebied te leven. Ze moeten daarbij strijd voeren tegen de Mobielen onder leiding van Boss Bolide, autoachtige, levende wezens die strijden voor de aanleg van meer snelwegen. Uiteindelijk komt alles natuurlijk weer goed en worden de helden weer terug veranderd in mensen. Een wat brave strip volgens een vast stramien, die er bij de liefhebbers vanaf ca. 10 jaar echter in zal gaan als koek. In deze herdruk zijn de educatie…Lees verder

Over Studio Vandersteen

Studio Vandersteen is een tekenstudio die door Willy Vandersteen werd opgericht om het groeiend aantal medewerkers aan zijn stripcreaties in onder te brengen, gelegen in Heide-Kalmthout.

Geschiedenis

Al vanaf het begin van zijn carrière had Vandersteen mensen om zich heen die hem hielpen bij het uitwerken van zijn strips. Zijn vrouw hielp al mee met het inkten van zijn tekeningen.

François Joseph Herman was in 1949 een van de eerste medewerkers. Vanaf De mottenvanger verzorgde hij het inkten van de Suske en Wiske-verhalen.

In de loop der jaren volgden meer medewerkers, zoals Karel Verschuere en Karel Boumans, die onder andere meewerkten aan Suske en Wiske, De grappen van Lambik, Bessy, De Rode Ridder en Karl May.

Maar pas in 1959 richtte Vandersteen daadwerkelijk de Studio Vandersteen op. Al snel werkten er meerdere medewerkers aan de verschillende stripcreaties. Er werden nieuwe reeksen gestart, z…Lees verder op Wikipedia

Suggesties