Boek
Nederlands

Het kijkwoordenboek

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Het kijkwoordenboek
×
Het kijkwoordenboek Het kijkwoordenboek
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bundeling van drie boeken over Vos en Haas. Vos gaat het bos in op zoek naar koek. En als Haas jarig is, komt Ever op bezoek. Hij is heel stoer. AVI-M3 t/m AVI-M4. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Het kijkwoordenboek
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
131 p. : ill.
ISBN
9789401465892 (hardback)

Besprekingen

Dit kijkwoordenboek bevat zes nieuwe verhalen over het bekende duo Vos en Haas. Ieder verhaal sluit af met een alfabetische woordenlijst, waarin een aantal woorden uit de voorafgaande tekst wordt toegelicht. Er worden in totaal meer dan 250 woorden eenvoudig uitgelegd. In de tekst zijn deze woorden in grote letters en vet gedrukt. In 1998 verscheen het eerste boek over Vos en Haas en inmiddels is er een hele reeks rond dit tweetal verschenen, van hardkartonnen prentenboeken, voorleesverhalen tot en met boeken voor het aanvankelijk leesonderwijs. Daarnaast is er een tv-serie. Deze nieuwe uitgave is uitgevoerd in groot formaat en met stevig omslag en bladzijden van dik, mat papier. Grote en kleine kleurenillustraties wisselen elkaar af. De veelvuldig bekroonde illustrator en auteur doen qua humor niet voor elkaar onder. De tekst bevat veel taalgrappen; in de illustraties in pen en aquarel zijn talloze beeldgrappen verwerkt. Een uitgave die lang mee zal gaan, eerst om te bekijken en voor…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia

Suggesties