Boek
Nederlands

Luister naar mij

Tess Gerritsen (auteur), Els Franci-Ekeler (vertaler)
Een patholoog-anatoom en een vrouwelijke rechercheur onderzoeken de gruwelijke moord op een verpleegster, die meer geheimen bleek te hebben dan de mensen om haar heen vermoedden.
Titel
Luister naar mij
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Els Franci-Ekeler
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Listen to me
Uitgever
Amsterdam: The House of Books, © 2022
301 p.
ISBN
9789044364439 (paperback)

Besprekingen

Een thriller in de 'Rizzoli & Isles’-reeks waarin niemand is wie hij lijkt. Rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles onderzoeken de moord op Sofia Suarez, een verpleegster die enorm geliefd was bij haar buren en collega’s. De moord lijkt een daad van zinloos geweld, tot Jane erachter komt dat Sofia de dagen voor haar dood meerdere telefoontjes pleegde naar wegwerptelefoons. De twee ontdekken dat de zaak veel complexer is dan gedacht, maar verliezen ze door de nieuwe ontwikkelingen niet het zicht op iets onheilspellends wat veel dichter bij huis gebeurt?‘Luister naar mij’ is in een vlotte, ongecompliceerde stijl geschreven. Tess Gerritsen (San Diego, 1953) is arts en schrijver. Ze maakte eerst carrière in de geneeskunde en begon pas met schrijven tijdens haar zwangerschapsverlof. Vele thrillers volgden, waaronder haar populaire 'Rizzoli & Isles’-reeks, waarvan ‘Luister naar mij’ het dertiende deel is. Haar boeken worden in meer dan veertig landen uitgegeven.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst, en is geboren als Terry Tom. Ze woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste. Ze heeft de achternaam aangenomen van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, eveneens arts.

Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf Gerritsen haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze…Lees verder op Wikipedia