Boek
Nederlands

De betovering van de zee

Thea Stilton (auteur), Viola Massarenti (illustrator), Dorette Zwaans (vertaler)
De Thea Sisters zijn zeemeerminnen! Ze willen dat alles goed gaat op de bruiloft van hun vriendin, en dat er vrede blijft onder water. Maar niet iedereen is het daarmee eens. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Zeemeerminnen
Titel
De betovering van de zee
Auteur
Thea Stilton
Illustrator
Viola Massarenti
Vertaler
Dorette Zwaans
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Sirene, l'incantesimo del mare
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
283 p. : ill.
ISBN
9789463375955 (hardback)

Besprekingen

Een onderwateravontuur in de reeks ‘Sirenen’*, waarin de Thea Sisters omgetoverd zijn tot zeemeerminnen. In het onderwaterrijk Kobalt is de vrede teruggekeerd en wordt er een groot feest gepland. De vrede met het Verre Rijk zal worden bezegeld met een huwelijk tussen prinses Sirena en prins Kilian. De Thea Sisters kijken uit naar de bruiloft van hun vriendin en willen dat alles perfect verloopt. Maar de vroegere raadgever van koningin Cora, die verbannen is uit het rijk, wil wraak nemen en de bruiloft tegenhouden. In een meeslepende stijl geschreven. Met speelse typografie en kleurenillustraties in een tekenfilmachtige stijl. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar. Thea Stilton is, net als Geronimo Stilton, een pseudoniem van een reeks schrijvers en tekenaars die samen de gelijknamige series uitgegeven. Het oorspronkelijke idee komt van de Italiaanse Elisabetta Dami (1958).

Over Thea Stilton

Thea Stilton is een personage uit de televisieserie en boekenreeks Geronimo Stilton.

Thea is de jongere zus van Geronimo. Ze is journalist en fotograaf van De Wakkere Muis en is tevens schrijfster. Thea Stilton heeft op het Topford College (Walviseiland, behoort tot Muizeneiland) gezeten en geeft hier nu ook les.

Zie ook

  • Lijst van boeken van Thea Stilton
Lees verder op Wikipedia