Boek
Nederlands

De waarheid : Luc Nilis spreekt

Thijs Slegers (auteur)
+1
De waarheid : Luc Nilis spreekt
×
De waarheid : Luc Nilis spreekt De waarheid : Luc Nilis spreekt

De waarheid : Luc Nilis spreekt

Titel
De waarheid : Luc Nilis spreekt
Auteur
Thijs Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Voetbal Inside, 2016
271 p.
ISBN
9789022332122 (paperback, Manteau) 9789048833436 (Voetbal Inside)

Besprekingen

Luc Nilis heeft de voetballiefhebber laten genieten van zijn mooie doelpunten en zijn schitterende traptechniek. Hij was een echte liefhebber van het spelletje. In Nederland was hij geliefd om zijn techniek. In België werd dat minder op prijs gesteld. Hij begon zijn carrière bij Winterslag. Daarna volgden 8 jaar Anderlecht en 6 jaar PSV. Op 33-jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Aston Villa. Hier hebben ze maar drie wedstrijden van hem kunnen genieten. Een beenbreuk betekende het einde van zijn voetballoopbaan. Na al die jaren in het ritme van profvoetbal te hebben geleefd kon hij nu zelf bepalen wat hij met zijn vrije tijd deed. Hij maakte de verkeerde keuze: hij vergokte zijn kapitaal. Momenteel is hij spitsentrainer bij zijn oude liefde PSV. De laatste 33 pagina's bevatten statistische gegevens. De schrijver, Thijs Slegers, is bekend om zijn boek over Andy van der Meijde ‘Geen genade’. Wie net zo'n boek verwacht, komt bedrogen uit. Nilis is een man met minder uitwassen.

Over Thijs Slegers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Andrew Spring

Thijs Slegers (Geldrop, 30 december 1976) is een Nederlands persvoorlichter en voormalig sportjournalist.

Loopbaan

PSV stelde Slegers in juni 2015 aan om per 1 juli 2015 Jeroen van den Berk op te volgen als manager perszaken. Daarvoor werkte hij als sportjournalist voor het tijdschrift Voetbal International, onder meer als 'clubwatcher' van diezelfde club. Ook gaf hij in het gelijknamige televisieprogramma (thans Voetbal Inside) regelmatig uitleg rondom nieuws over PSV. Slegers was eerder ook PSV-watcher voor De Telegraaf. Hij schreef de biografie van Andy van der Meijde: Geen Genade (2012).

Privé

In het voetbalprogramma FC Onder Ons van Omroep Brabant gaf Slegers aan supporter te zijn van Helmond Sport. Tevens is hij in zijn vrije tijd trainer van het vierde elftal van RKSV Heeze. In augustus 2017 werd hij getroffen door een he…Lees verder op Wikipedia