Boek
Nederlands

Het boek van de galg

Thomas Enger (auteur), Bianca Cornelissen (vertaler)
Een vrouw overleeft een moordaanslag in haar eigen huiskamer. Een depressieve man verdwijnt zonder enig spoor, en zet na anderhalf jaar een kettingreactie in gang door het sturen van een e-mail. Een man met een verstoorde verstandhouding tot anderen doet zich zo normaal mogelijk voor om zijn duistere activiteiten te verbergen.
Titel
Het boek van de galg
Auteur
Thomas Enger
Vertaler
Bianca Cornelissen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Galgens bok
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2023
349 p.
ISBN
9789400515369 (paperback)

Besprekingen

Een Scandinavische psychologische thriller over hoe een normaal mens kan uitgroeien tot een seriemoordenaar. De roman beschrijft de levens van drie mensen. Eva overleeft een moordaanslag in haar eigen huiskamer. De stille, depressieve Peter verdwijnt zonder enig spoor nadat hij grote sommen geld opneemt. Anderhalf jaar later stuurt hij een e-mail die een verschrikkelijke kettingreactie veroorzaakt. Chris groeit op in een ontwricht gezin. Hij heeft een verstoorde verstandhouding met andere mensen, maar leert zichzelf aan om zich zo normaal mogelijk voor te doen, zodat hij kan doen wat hij het liefste doet: moorden. 'Het boek van de galg’ is beeldend en vlot geschreven, met een maatschappijkritische ondertoon. Geschikt voor een brede tot literaire thrillerlezersgroep.Thomas Enger (Oslo, 1973) is een internationaal bekende Noorse schrijver en voormalig journalist en turnleraar. Hij schreef meerdere boeken. Naast zijn solowerk schrijft hij samen met Jørn Lier Horst de ‘Blix & Ramm’-thrill…Lees verder

Over Thomas Enger

Thomas Enger (Oslo, 21 november 1973) is een Noors journalist en schrijver.

Biografie

Enger voltooide een sportopleiding en werkte een jaar als sportdocent. Daarna volgde hij een opleiding journalistiek en ging hij schrijven voor de internetkrant Nettavisen.

Hij debuteerde met het populaire en goed gerecenseerde boek Skinndød (Schijndood). Dat boek werd genomineerd voor de eDunnit Award 2012 voor beste misdaad-e-book, uitgeloofd door CrimeFest, een Britse misdaadromanconventie. Het is het eerste deel uit een vijfdelige reeks over Henning Juul. De vertaalrechten van de serie zijn aan 17 landen verkocht.

Hij woont momenteel met zijn vrouw en twee kinderen in Oslo.

Bibliografie

Henning Juul-reeks
  • Skinndød (2010) - Schijndood (2012)
  • Fantomsmerte (2011) - Fantoompijn (2013)
  • Blodtåke (2013…Lees verder op Wikipedia