Boek
Nederlands

Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan

Tjerk Noordraven (auteur), Madeleine Kuijper (illustrator)
+1
Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan
×
Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan

Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In de middeleeuwen werd uitgebreid over allerlei wonderlijke wezens geschreven, maar nu wordt gedaan alsof ze niet hebben bestaan. Maar niets is minder waar! Lees over 150 monsters in deze 'middeleeuwse' encyclopedie, elk voorzien van een zwart-witte penillustratie. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.
Onderwerp
Fabeldieren
Titel
Het boek van wonderlijke wezens die werkelijk bestaan
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Madeleine Kuijper
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2019
317 p. : ill.
ISBN
9789048845866 (hardback)

Besprekingen

Kloeke encyclopedie met oud, middeleeuws aandoend omslag waarin 150 verschillende monsters, waarvan bijna niemand het bestaan weet, zijn verzameld. In korte hoofdstukken van een dubbele bladzijde maken we kennis met onbekende monsters als de Duitse Aufhocker en Spaanse Peryton. Het betreft o.a. fabeldieren, mythologische wezens en uitgestorven dieren. Op elke linkerpagina staat een niet al te lange tekst, onderverdeeld in diverse thema's met diverse titelkopjes. Er is een goed leesbare letter gebruikt. De tekst is helder en vrij toegankelijk. In een kader zijn de kenmerken van het wezen opgenomen. Elke rechterbladzijde is gevuld met een grote zwart-wittekening van Madeleine Kuijper, die van grote toegevoegde waarde zijn en van mooie kwaliteit. Achterin het boek staan een landenoverzicht, bibliografie en een register. De auteur vond de teksten uit het boek in een klooster in Roemenië, geschreven in middeleeuws Roemeens en vertaalde deze zelf. Deze uitgave sluit aan bij de fictiereeks '…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Loopbaan

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie werkte hij als redacteur van boeken, tot hij in 2017 debuteerde als kinderboekenschrijver.

Hij debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. In januari 2018 volgde De Transsylvanië Express. Daarna volgden nog meer delen. In totaal krijgt de serie acht delen.

In 2018 stond hij met zijn debuut in de finale van de Hotze de Roosprijs.

In najaar 2018 werd zijn boek Het nieuw…Lees verder op Wikipedia