Boek
Nederlands

Het schedelrijk

Tjerk Noordraven (auteur), Esther Malaparte (illustrator)
+1
Het schedelrijk
×
Het schedelrijk Het schedelrijk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Graaf Dracula is verjaagd uit Transsylvanië en probeert in Parijs een vampierleger op te richten. Kermismeisje Nera, faun Eus (half jongen, half geit), de mummie Prins Toet, de vriendelijke vampier Dragos en de Hellehond doen er alles aan om dat te voorkomen. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Griezels
Extra onderwerp
vampiers
Titel
Het schedelrijk
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Esther Malaparte
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon, © 2020
186 p. : ill.
ISBN
9789048845941 (hardback)

Besprekingen

Vierde deel* van de ‘Engste serie ooit’ (deel 5 is nodig om dit verhaal te vervolgen). Er is een korte introductie van het voorgaande, zodat in principe dit deel los te lezen is. Nadat graaf Dracula in het vorige deel uit Transsylvanië is verjaagd, is hij naar Parijs gereisd om daar een vampierleger op te richten om zijn rijk te heroveren. Nera (kermismeisje), Eus (faun: half jongen, half geit), Prins Toet (mummie), Dragos (de vriendelijke vampier, stilletjes verliefd op Nera) en de Hellehond (hond met drie koppen) doen er alles aan om te verijdelen dat graaf Dracula zijn zin krijgt. Na spannende en bloederige avonturen is aan het eind van dit deel de strijd nog niet beslist en is het wachten op het vijfde deel. Naast pagingrote illustraties met veel zwarte schaduwwerking, is iedere bladzijde omgeven door een zwarte rand en bij het begin van ieder (kort) hoofdstuk daarin een silhouettekening van drie vleermuizen. Het taalgebruik is eenvoudig (korte zinnen, beperkte woordenschat). Inho…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Loopbaan

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie werkte hij als redacteur van boeken, tot hij in 2017 debuteerde als kinderboekenschrijver.

Hij debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. In januari 2018 volgde De Transsylvanië Express. Daarna volgden nog meer delen. In totaal krijgt de serie acht delen.

In 2018 stond hij met zijn debuut in de finale van de Hotze de Roosprijs.

In najaar 2018 werd zijn boek Het nieuw…Lees verder op Wikipedia