Boek
Nederlands

De dynamica van begeerte

Tommy Wieringa (auteur)
+1
De dynamica van begeerte
×
De dynamica van begeerte De dynamica van begeerte

De dynamica van begeerte

Genre:
Titel
De dynamica van begeerte
Auteur
Tommy Wieringa
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2007
86 p. : ill.
ISBN
9789023425977

Besprekingen

Schrijver Tommy Wieringa was in het voorjaar 2007 de zevende gastschrijver aan de TU Delft, hij hield twee lezingen en gaf een masterclass (vijf werkcolleges en een excursie). De weerslag hiervan is een bundeling van losse overpeinzingen over de begeerte. Aan de ene kant is er het aspect van hartstocht, liefde en trouw, waarbij hij teruggrijpt op o.a. het boedhisme, de Bijbel en de Belijdenissen van Augustinus. Aan de andere kant is begeerte op te vatten als gevoelens van lust, narcisme en exhibitionisme, waarbij hij verwijst naar televisieprogramma's als Tempation Island en naar de porno-industrie. De helft van het boekje bestaat uit anekdotes, geput uit eigen ervaringen en straatobservaties. Een vlot relaas dat echter geen nieuws biedt. Pocketeditie.

Over Tommy Wieringa

CC BY 3.0 - Foto van/door Scottish Book Trust

Tommy David Wieringa (Goor, 20 mei 1967) is een Nederlands schrijver.

Biografie

Wieringa bracht het eerste deel van zijn jeugd door op Aruba. Op zijn negende verhuisde het gezin terug naar Nederland, waarna Wieringa lang in het Twentse Geesteren woonde. Hij volgde de Vrije School in Zutphen. In Groningen studeerde hij geschiedenis en in Utrecht journalistiek. Naar eigen zeggen werkte hij onder meer als aanstekerverkoper op de markt en als lokettist bij de spoorwegen.

In 1995 verscheen zijn debuutroman Dormantique’s manco. Na de publicatie van deze en nog twee romans kwam in 2005 de doorbraak naar een groter publiek met de ontwikkelingsroman Joe Speedboot. Dit boek werd genomineerd voor vele prijzen waarvan er enkele toegekend werden.

Voor de VPRO schreef hij het scenario voor de korte film Laatste wolf, uit de serie Goede daden bij daglicht, en voor de KRO-radio schreef hij verschillende…Lees verder op Wikipedia