Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Al na zeven weken besluiten de arme Artemis en de rijke Harry te trouwen. Zij is dolverliefd op hem, maar hij blijkt een leugenaar. De kersverse bruid blijft alleen achter op een gammele boerderij in Cornwall, met Harry’s boze oom Jago en een heleboel koeien.
Titel
In volle vaart
Auteur
Victoria Clayton
Vertaler
Cherie Van Gelder
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stormy weather
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2013
463 p.
ISBN
9789044339970 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Met In volle vaart krijgt de lezer na Ierse honing en De foute prins opnieuw een feelgoodroman van Victoria Clayton voorgeschoteld die je enkele uren van je dagelijkse kommer en kwel moet verlossen. Dat is toch wat je zou verwachten als je de paarsgetinte kaft bekijkt. Het boek vertelt ons echter het trieste verloop van een blinde liefde. Het verhaal begint met de voorbereidingen van het huwelijk tussen Artemis en Harry, die elkaar pas zeven weken kennen. Vandaar de titel. Overigens, je kan inhoudelijk geen vaart ontdekken in dit boek... De twee vertrekken op huwelijksreis naar de boerderij van Harry’s oom Jago. Daar verdwijnt Harry voor een paar dagen en wanneer ze terug in Londen zijn, ontdekt Artemis opnieuw dat Harry niet eerlijk is tegen haar. Hij liegt, steelt en dealt drugs, maar ze weigert dat in te zien. Liefde is blind, blijft het voortdurende wat zwakke excuus.
Het verhaal wordt verteld vanuit het belevend ik-perspectief van Artemis. Haar g…Lees verder
Artemis is halsoverkop getrouwd met Harry, die ze pas sinds korte tijd kent. Hij is lief, knap, rijk en succesvol, wat wil je nog meer? De huwelijksreis zal het bruidspaar doorbrengen op de boerderij van Harry’s oom in Cornwall. De eerste tegenvaller is al dat onderweg naar deze romantische bestemming Percy, het twaalfjarige zusje van Artemis, als verstekeling tevoorschijn komt. Percy wijkt niet meer van hun zijde. Daarna blijkt ook nog dat op de boerderij nog veel meer mensen aanwezig zijn. Harry is helaas niet de prins op het witte paard waarvoor Artemis hem hield; er komen steeds meer duistere feiten uit heden en verleden boven water. De diverse kleurrijke figuren worden aardig beschreven, maar heel waarschijnlijk is het allemaal niet. Voor liefhebbers van een ontspannende chicklit. Kleine druk.