Dvd
Engels

Breaking bad. Het complete derde seizoen

Vince Gilligan (scenarist), Dave Porter (componist), Bryan Cranston (acteur)
Als hij te horen heeft gekregen dat hij een terminale ziekte heeft, gaat een scheikundeleraar zijn deskundigheid gebruiken om de beste kwaliteit crystal meth te produceren die er bestaat om zo een fortuin te vergaren voor zijn gezin.
Bevat
Disc 1 No mas ; Caballo sin nombre ; I.F.T. ; Green light
Disc 2 Mas ; Sunset ; One minute
Disc 3 I see you ; Kafkaesque ; Fly
Disc 4 Abiquiu ; Half measures ; Full measure
Titel
Breaking bad. Het complete derde seizoen / created by Vince Gilligan
Scenarist
Vince Gilligan
Componist
Dave Porter
Acteur
Bryan Cranston
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2013
4 dvd-video's
Speelduur
589 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: o.a. Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712609653199

Besprekingen

Amerikaanse televisieserie, gestart in 2008, van scenarist en regisseur Vince Gilligan, met Bryan Cranston en Aaron Paul. Als hij te horen heeft gekregen dat hij een terminale ziekte heeft, gaat een mislukte scheikundeleraar zijn deskundigheid gebruiken om de beste kwaliteit crystal meth te produceren die er bestaat om zo een fortuin te vergaren voor zijn gezin. In seizoen 3 is zijn kanker stabiel geworden, maar wil zijn vrouw van hem scheiden en zit een DEA-agent achter hem aan. Bovendien heeft een Mexicaanse drugskartel het op zijn leven gemunt. Ron Rijghard (NRC 3-9-'10): 'White is onze sukkel, omdat hij het gevoel van ontoereikendheid verbeeldt dat ieder mens ervaart. Hij is onze held omdat hij zich verbetert, zoals wij ons willen verbeteren. Breaking Bad toont geraffineerd hoe moeizaam dat gaat en dat houdt ons in spanning.' Mark Moorman (Parool 24-1-'11) geeft 4 (van 5) sterren: 'Breaking Bad is een briljante zwarte komedie. Heel grappig, maar vooral heel zwart.' De serie krijgt…Lees verder

Over Vince Gilligan

CC BY 2.0 - Foto van/door

Vince Gilligan (Richmond, 10 februari 1967) is een Amerikaanse regisseur, producer en scenarist. Hij werkt voornamelijk voor televisie. Hij is de bedenker van de serie Breaking Bad en spin-off Better Call Saul. Gilligan werkte in het verleden mee aan The X-Files.

Carrière

Gilligan werd geboren in Richmond, Virginia. Hij studeerde aan de Universiteit van New York. Terwijl hij daar lessen volgde, schreef hij het scenario Home Fries, dat in 1998 verfilmd werd met Drew Barrymore en Luke Wilson. Voordien had hij het scenario afgeleverd voor de film Wilder Napalm (1993), waarin onder anderen Dennis Quaid en M. Emmet Walsh te zien zijn.

Gilligan werd bij een breder publiek bekend tijdens de jaren '90 als producer van de televisieserie The X-Files. Later kwam er ook een spin-off van de serie uit: The Lone Gunmen. Gilligan werd opnieuw de producer, maar …Lees verder op Wikipedia

Suggesties