Dvd
Engels

Breaking bad. Season 5, Part 1

Vince Gilligan (scenarist), Dave Porter (componist), Bryan Cranston (acteur)
Als hij te horen heeft gekregen dat hij een terminale ziekte heeft, gaat een mislukte scheikundeleraar zijn deskundigheid gebruiken om de beste kwaliteit crystal meth te produceren die er bestaat om zo een fortuin te vergaren voor zijn gezin.
Titel
Breaking bad. Season 5, Part 1 / created by Vince Gilligan
Scenarist
Vince Gilligan
Componist
Dave Porter
Acteur
Bryan Cranston
Taal
Engels
Parallele titel
Breaking bad
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2013
3 dvd-video's
Speelduur
359 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Hindi, Pools, Spaans
EAN
8712609601916

Besprekingen

Amerikaanse televisieserie van scenarist en regisseur Vince Gilligan met Bryan Cranston (Argo), Aaron Paul en Anna Gunn. Walter White is een briljante, maar mislukte leraar scheikunde die twee jaar geleden te horen kreeg dat hij lijdt aan terminale longkanker. Daarom besloot hij zijn deskundigheid te gebruiken om de beste kwaliteit crystal meth te produceren die er bestaat om zo een fortuin te vergaren voor zijn gezin. Inmiddels is zijn kanker stabiel en is hij een keiharde drugscrimineel. Marie Cecile Beniers (Algemeen Dagblad 20-7-'13): '(...) het verhaal rond twee makers van crystal meth - een mismatch van een scheikundeleraar op leeftijd en een jong crimineeltje - is origineel, spannend én humoristisch tegelijk. Het ijzersterke acteerwerk helpt daarbij zeker. (...)' De serie kreeg vanaf seizoen 1 veel lof en ontving veel nominaties en prijzen, waaronder Beste dramaserie 2012 op het Televisiefestival van Monte Carlo. 12 Nominaties voor een Prime Time Emmy Award 2013 (uitreiking 22 …Lees verder

Over Vince Gilligan

CC BY 2.0 - Foto van/door

Vince Gilligan (Richmond, 10 februari 1967) is een Amerikaanse regisseur, producer en scenarist. Hij werkt voornamelijk voor televisie. Hij is de bedenker van de serie Breaking Bad en spin-off Better Call Saul. Gilligan werkte in het verleden mee aan The X-Files.

Carrière

Gilligan werd geboren in Richmond, Virginia. Hij studeerde aan de Universiteit van New York. Terwijl hij daar lessen volgde, schreef hij het scenario Home Fries, dat in 1998 verfilmd werd met Drew Barrymore en Luke Wilson. Voordien had hij het scenario afgeleverd voor de film Wilder Napalm (1993), waarin onder anderen Dennis Quaid en M. Emmet Walsh te zien zijn.

Gilligan werd bij een breder publiek bekend tijdens de jaren '90 als producer van de televisieserie The X-Files. Later kwam er ook een spin-off van de serie uit: The Lone Gunmen. Gilligan werd opnieuw de producer, maar …Lees verder op Wikipedia

Suggesties