Cd
Nederlands

Luistercursus Engels

Willy Hemelrijk (auteur)

Luistercursus Engels

In de reeks:

Leer in een maand de beginselen van het Engels alléén door te luisteren en na te spreken. Deze luistercursus op zes audio-cd’s is opgebouwd rond een spannend verhaal. Ingesproken door native speakers.

De reeks Prisma luistercursussen is speciaal ontwikkeld voor mensen die een taal willen leren door uitsluitend te luisteren en na te spreken. De cursist kan zelf zijn studietempo bepalen.

Titel
Luistercursus Engels
Auteur
Willy Hemelrijk
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Unieboek/Het Spectrum, 2017
6 cd's + boekje (33 p.)
Aantekening
Taalcursus Engels, raadpleging in het Nederlands, voor beginners
ISBN
9789000301454

Besprekingen

De rode draad in deze uit zes cd's bestaande luistercursus Engels is het verhaal van de Nederlandse Rob en Marian. Samen met hun Amerikaanse vriend Dennis gaan zij per auto op vakantie naar Engeland. Onderweg worden ze bestolen. Op elke cd staan vier lessen van ongeveer twintig minuten met vast patroon: een dialoog tussen Marian en Rob, met eerst de Nederlandse zinnen, daarna de Engelse zinnen. Vervolgens komen losse woorden en losse zinsdelen uit de tekst aan bod. De bedoeling is de Engelse zinnen/woorden na te zeggen. Ook wordt aandacht besteed aan een speciaal (grammatica) onderwerp zoals getallen, Brits en Amerikaans Engels, hulpwerkwoorden, ontkenning, enkel/meervoud. Het verbindende verhaal is actueel en herkenbaar, de tekst wordt duidelijk gesproken, de speciale onderwerpen zijn goedgekozen en goed uitgelegd. In een begeleidend boekje staan gebruiksaanwijzingen (waaronder kopiëren naar mp-3-speler), alle teksten en grammatica. Een goed opgezette, praktische cursus voor mensen d…Lees verder

Suggesties