Strip
Nederlands

De belhamel-bende

+1
De belhamel-bende
×
De belhamel-bende De belhamel-bende

De belhamel-bende

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar

De hele stad wordt volgeklad met tekeningen en onze vrienden proberen uit te vissen wie de daders zijn. De daders zijn drie kinderen die les krijgen van een sjamaan. En wat is de rol van de gemaskerde figuur? Die blijkt immers niemand minder dan Willy Vandersteen te zijn!


Extra onderwerp
AVV
Titel
De belhamel-bende
Auteur
Willy Vandersteen
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2010 | Andere uitgaven
[56] p. : ill.
ISBN
9789002242229 (paperback)

Besprekingen

Deel uit de meest gelezen, meest herdrukte en best verkochte Europese stripserie. Het zijn half-humoristische, half-moralistische verhalen met karikaturaal getekende figuren die veelal acteren op de dramatische wijze zoals die in de stomme film gebruikelijk was. De reeks is statisch opgezet met een klassiek rollenpatroon, waarin de sfeer die rond elk verhaal hangt en de karakters van de optredende figuren vaststaan, zodat er wat dat betreft alleen sprake is van herkenning, niet van verrassing. Dit komt mede omdat deze consumptiestrip, behorend tot de zogenaamde Vlaamse School, zuiver studiowerk is van achtergrondtekenaars, inkters, inkleurders, scenaristen en letteraars. Het productieproces moet daarbij zo snel en goedkoop mogelijk verlopen, terwijl het eindproduct nauw moet aansluiten bij de smaak van het publiek.

Over Willy Vandersteen

Willebrord Jan Frans Maria (Willy) Vandersteen (Antwerpen, 15 februari 1913 – Edegem, 28 augustus 1990) was een Belgische striptekenaar. Hij is vooral bekend als bedenker en oorspronkelijke tekenaar van de stripreeks Suske en Wiske, waar hij tot in de jaren zestig nauw bij betrokken was.

Biografie

Jeugd

Willy Vandersteen, geboren als Willebrord Jan Frans Maria Vandersteen, was een zoon van een beeldhouwer/ornamentmaker. Zijn tekenaanleg en fantasie waren tijdens zijn kindertijd al opvallend. Geboren op het Stuivenbergplein, gelegen in de Antwerpse volkswijk De Seefhoek groeide hij daar ook op. Op de stoep van de eveneens in De Seefhoek gelegen August Sniedersstraat tekende hij wielerwedstrijden. Als jongen verslond hij boeken en droomde op school regelmatig weg tijdens de lessen geschiedenis. Hij bedacht verhalen en toneelstukjes die zijn leeftijdsgenoten vervolgens naspeelden. Toe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties