Makkelijk lezen
Nederlands

Nina en Noortje

Yvonne Kroonenberg (auteur), Iris van der Veen (illustrator)
Nina werkt liever op de manege dan dat ze naar school gaat. Ze probeert vrienden te worden met Noortje, een meisje uit haar klas dat gepest wordt. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
Nina en Noortje
Auteur
Yvonne Kroonenberg
Illustrator
Iris van der Veen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Eenvoudig Communiceren, © 2023
112 p. : ill.
ISBN
9789086967087 (hardback)

Besprekingen

Een boek over vriendschap, vertrouwen en liefde voor dieren. Nina is een stil meisje dat graag naar de manege gaat om te werken tussen de pony’s en paarden. Ze is niet zo graag op school, waar ze geen vrienden heeft. Noortje, een meisje uit haar klas, is net als Nina erg stil. Noortje wordt gepest vanwege haar astma. Nina zou Noortje wel willen helpen, maar Noortje vindt het moeilijk om anderen te vertrouwen. Het boek is in eenvoudige, korte zinnen geschreven en is geschikt voor lezers die moeite hebben met lezen. Met enkele lijnillustraties in zwart-wit. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar.Yvonne Kroonenberg (Amsterdam, 1950) is een zeer bekende schrijver, columnist en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken.

Over Yvonne Kroonenberg

CC BY 3.0 - Foto van/door Roel Wijnants

Yvonne Kroonenberg (Amsterdam, 31 mei 1950) is een Nederlandse schrijfster en columniste.

Biografie

Yvonne Kroonenberg is geboren in Amsterdam in 1950. Haar ouders waren van Joodse afkomst en haar grootouders, de ouders van haar moeder, zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen. Kroonenberg heeft twee zussen, onder wie Cassandra Kroonenberg met wie ze een kookboek schreef, en een broer, Philip Kroonenberg, met wie ze soms optreedt. De geoloog Salomon Kroonenberg is een oom van haar.

Toen ze drie jaar was verhuisde het gezin naar Scheveningen. Ze was erg jong toen ze voor het eerst naar de lagere school ging; haar klasgenoten waren zo'n anderhalf jaar ouder. Op de lagere school werd ze veel gepest.

Haar ouders voedden haar heel vrij op; er werden weinig grenzen gesteld.

In 1968 behaalde zij in Scheveningen het diploma van het gymnasium en ging een jaar naar Amerika. Terug in Nederland studeerde zij psycho…Lees verder op Wikipedia