Nieuwsgierig naar de vordering van de werken? 

Blijf op de hoogte en volg de werken van week tot week: 'Volg de werken'. 

renovatie_739x360.png

 

Update 12 maart : Sluiting omwille van Coronavirus 

Alle publieksactiviteiten van de Bib Leuven worden opgeschort tot en met 3 april 2020.

De Bib Leuven Tweebronnen (leeszaal), alle filialen, de bibliobus en de spel-o-theek sluiten gedurende die periode, in opvolging van de maatregelen die federaal en door de stad Leuven worden genomen. 

Update 9 maart : De eindmeet is in zicht!

Op zaterdag 28 maart 2020 heropenen we de Bib Leuven na een grondige renovatie. Om de verhuis van alle materialen vlot te laten verlopen, sluiten we de bib Leuven Tweebronnen van maandag 9 maart tot en met vrijdag 27 maart 2020. Tijdens de verhuisperiode is uitlenen in de Bib Leuven niet mogelijk, maar wel in de filialen. Die zijn gewoon open.

Op de site Tweebronnen wordt van maandag 9 tot woensdag 25 maart wel een kleine leeszaal ingericht voor kranten- en tijdschriftlezers. Daar kunnen ook gereserveerde materialen opgehaald en uitgeleende boeken ingeleverd worden. De leeszaal is open van maandag tot zaterdag, van 10.00 tot 17.00 uur.

Je kan ook boeken blijven inleveren via de inleverbox in de Rijschoolstraat.

N.B. De doorgang tussen Diestsestraat en Rijschoolstraat via Tweebronnen is niet mogelijk tijdens de sluiting van 9 tot en met 27 maart. Je kan wel via de Vanderkelenstraat of de Vital Decosterstraat de Diestsestraat bereiken. 

opening - 768x390.png

 

Waar kan je terecht tot 7 maart?

Tot en met zaterdag 7 maart 2020 ontvangen we je in onze tijdelijke locatie in de hal van de Tweebronnensite. We willen immers graag ook de bibbezoekers in hartje Leuven blijven bedienen. Je vindt in de MiniBib (met 80.000 materialen!) een mooie selectie van actuele en populaire materialen.

Op het niveau van de Diestsestraat vind je de kinder- en jongerenafdeling. Kranten lezen kan in onze gezellige krantenhoek op de bovenverdieping. Daar vind je ook alle bibmaterialen voor volwassenen.

Andere materialen zijn verhuisd naar de filialen. Denk aan de groteletterboeken, aan de anderstalige romans, aan bepaalde strips,... Meer weten?

De Bib Leuven Tweebronnen is elke dag open van 10 tot 18 uur, behalve op donderdag van 12 tot 20 uur en op zaterdag van 10 tot 17uur.

De Bib Leuven Kessel-Lo is op zaterdag nu de hele dag open, van 10 tot 17uur. 

De andere filialen behouden hun gewone openingsuren en de bibliobus rijdt ook uit, zoals altijd.

Nog een extraatje: 

Cd's uitlenen is vanaf nu helemaal gratis

debibwerktdoor_ Activiteit - 768x390.png