Druk in Leuven

Van 5 tot 8 mei 2022

Leuven is het decor van een gloednieuw woord- en boekenfestival. We dompelen je onder in de wereld van de literatuur, met boekenverkoop, signeersessies, lezingen, demo's, voorstellingen en optredens.

Donderdag- en vrijdagprogramma in de Bib Leuven Tweebronnen

Lezing 'Dwars door de Lage Landen'

arnout hauben

Arnout Hauben vertelt over zijn nieuwste wandelavontuur

Arnout Hauben gaat op wandelavontuur. Hij trekt van de Belgische kust naar het uiterste noorden van Nederland: dwars door de Lage Landen. Tijdens zijn wandeltocht stuit Arnout zoals steeds op verrassende verhalen. Hij brengt een aantal televisiefragmenten mee uit de nieuwe reeks en stelt de praktische stapgids Dwars door de Lage Landen voor. 

Do 5 mei om 18.00 uur in Auditorium Henry in de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info & inschrijven

Lezing 'Je bent jong en je wilt... beleggen'

beleggen

Lezing door Cédric Proost

Je bent jong en je wilt… beleggen legt je uit hoe je je eerste stappen op de financiële markten zet. Je maakt kennis met klassieke, maar ook met nieuwe beleggingsproducten, zoals de bitcoin. Je ontdekt welk product bij welk risicoprofiel past én wat jouw eigen risicoprofiel is. Het boek bevat concrete tips om van je beleggingsportefeuille een succes te maken. 

Do 5 mei om 19.00 uur in het atelier van de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info

VOLZET - 'De Volksjury' op bezoek

volksjury

Met Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck

De meest spraakmakende moordzaken op een onverantwoorde manier verteld door Laura Scheerlinck en Silke Vandenbroeck.  ‘De volksjury’ is met maar liefst 30.000 luisteraars per aflevering dé truecrimepodcast in België.

Do 5 mei om 19.30 uur in Auditorium Henry in de Bib Leuven Tweebronnen

Helaas, deze lezing is volzet.

 

'De wondere wereld van de Bitcoins en crypto'

gwen busseniers

Lezing door Gwen Busseniers

Tijdens deze lezing neemt Gwen Busseniers je mee in deze fascinerende cryptowereld.  Ze publiceerde een handige gids die je op weg helpt in de wereld van de virtuele munten.

Vrij 6 mei om 17.00 uur in het atelier van de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info

Zaterdagprogramma in de Bib Leuven Tweebronnen

8+ Kamiel De Bruyne leest voor

er was misschien eens

Er was misschien eens

Kom luisteren naar de hilarische vertelsels om van achterover te vallen en ga naar huis met weetjes om al je vrienden mee omver te blazen.

Za 7 mei om 10.00 uur in het atelier van de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info & inschrijving

10+ Tekenworkshop

Whoopie

Tom Schoonooghe & 'Whoopie en het toverpotlood'

Ken je Whoopie en haar toverpotlood? Neen? Tom Schoonooghe vertelt al tekenend over dromen, liefde, fantasie en reizen. En jeugdige auteurs in spe die graag zelf aan de slag gaan met een (tover)potlood geeft hij tussendoor ook nog enkele tekentips mee.

Za 7 mei om 11.00 uur in het atelier van de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info & inschrijven

12+ De Leesjury 2022

volksjury

Ontmoet de genomineerde auteurs van de Leesjury 2022

Ontmoet de genomineerde auteurs tijdens Meet&Greet-sessies en workshops. In de interactieve voorstelling ‘Verse onzinsels’ improviseren Dempsey Hendrickx en live-illustrator Bruno Claeys samen met het publiek een nieuw verhaal in elkaar vertrekkend van de genomineerde boeken. Wees erbij wanneer een aantal auteurs in première inkijk geeft in nieuw werk. Doe doorlopend mee aan de online quiz om je kennis over de gelezen boeken te testen of leef je creatief uit op de drukinstallatie!

Za 7 mei van 13.00 tot 17.30 uur in Auditorium Henry in de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info & inschrijven

Zondagprogramma in de Bib Leuven Tweebronnen

Workshop Schrijven voor kinderen en jongeren

workshop schrijven

Wil je dolgraag voor kinderen of jongeren schrijven?

Uit een haast onuitputtelijke koffer vol oefeningen over een eerste idee, personages, het verhaal maar ook over woordenschat en humor helpt Sandrine je ontdekken hoe leuk schrijven voor kinderen kan zijn. Kinderspel? Dat nu ook weer niet, maar kom af en ontdek die wonderlijke wereld zelf.

Zo 8 mei van 10.00 tot 12.00 uur in het atelier van de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info & inschrijven

Leesclub met Peter Verhelst

Peter Verhelst

Peter Verhelst gaat in gesprek met zijn lezers over 'Lichamen'

Peter Verhelst is een Vlaams dichter, romancier en regisseur. Hij ontving voor zijn werk verscheidene prijzen, waaronder De Gouden Uil, de Vlaamse Cultuurprijs en de F. Bordewijk-prijs. Ga met hem in gesprek over zijn roman Lichamen, een hartstochtelijke liefdesverklaring aan de taal, aan beelden die beter nog dan herinneringen samenvallen met wat er in onze levens echt gebeurd is." 

Zo 8 mei om 11.00 uur  in de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info & inschrijven

GEANNULEERD - Leesclub met Johanna Spaey

johanna

In gesprek over 'Oktober is de mooiste maand'

In Oktober is de mooiste maand laat Johanna Spaey op weergaloze wijze zien hoe een doorsneegeschiedenisleraar zich ontwikkelt tot een man die vanuit politieke overtuiging aanslagen pleegt, niet terugschrikt voor moord, maar nog steeds mens is.

Zo 8 mei om 11.00 uur in de Bib Leuven Tweebronnen

Helaas, deze leesclub is geannuleerd.

Leesclub met Tulin Erkan

tulin erkan

Maak kennis met Tulin Erkan tijdens de leesclub over 'Honingeter'

Honingeter roept een verstilde sfeer op waarin moedertaal en vaderland elkaar overlappen tot het botst. Turkse folklore en klassieke mythologie versmelten tot een bevreemdend, surrealistisch kluwen. Iedereen is in transit. Ga samen met Tulin Erkan in gesprek tijdens een boeiende leesclub.

Zo 8 mei om 11.00 uur in de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info & inschrijven

GEANNULEERD - Workshop Wijze weetjes

wijze weetjes

Mag je haaien aaien? Kunnen bergen krimpen? Komt oude kaas van oude koeien?

De makers van Wijze Weetjes bewijzen sinds hun debuut Mag je haaien aaien? dat ze de juiste vragen stellen om hun jongste lezers te prikkelen, en hun oudste lezers iets bij te leren.

Zo 8 mei om 11.00 uur in Auditorium Henry in de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info

Debat 'De uitdagingen van ouderschap in 2022'

ouderschap

Twee experts buigen zich over de rol van ouders anno 2022

Experte Rebecca Pol schreef een boek over millenial ouderschap, een debat waarin ook dr. Philippe Noens graag zijn stem laat horen. Hij hanteert de pedagogische tik als toegangspoort tot een bredere reflectie op hedendaagse opvoeding, opgroeien tijdens een pandemie en een klimaatopwarming. Wat betekent jong en ouder zijn anno 2022? En moeten we ons altijd laten beïnvloeden door wat er leeft in de maatschappij of mogen we onze eigen koers varen? Journaliste Birte Govaerts leidt het debat in goeie banen.

Zo 8 mei om 13.00 uur in het atelier van de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info

11+ Tom De Cock leest voor

tom

Mét tolk gebarentaal

Tom De Cock leest voor uit 'Lily Storm'. Hij neemt je mee naar de wondere wereld van het tienermeisje dat de wereld de ogen opende, in een toekomst die akelig dichtbij lijkt. Voor lezers van elf en veel ouder.

Zo 8 mei om 14.00 uur in het atelier van de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info & inschrijven

Toni Coppers over zijn boek 'Jacht'

jacht

Toni Coppers neemt je mee in de wondere wereld van zijn verbeelding

Toni praat over de mens achter de schrijver: wat drijft hem, waar ligt hij van wakker en hoe werd hij langzaam maar zeker een “echte” schrijver. Net als in zijn verhalen over Liese Meerhout deelt Toni zijn hobbelige parcours om zijn eigen stem te vinden met de nodige humor, kwetsbaarheid en vooral zijn hartverwarmende authenticiteit. Wanneer Toni met zijn radiostem vertelt, hangen de mensen aan zijn lippen. Aan de hand van beeldmateriaal neemt hij hen mee naar zijn wereld. Hij leest afwisselend voor uit eigen werk en vertelt anekdotes uit zijn heden en verleden die hem gemaakt hebben tot wie hij is. 

Zo 8 mei om 14.00 tot 14.45 uur in Auditorium Henry in de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info

Delfien Vanden Heede en Petra Thijs

dubbelgesprek

Dubbelgesprek over hun nieuwe romans

Beloftevolle auteurs Delfien Vanden Heede en Petra Thijs gaan een boeiend dubbelgesprek aan over hun debuutromans November en ik en Schaduwlicht

Zo 8 mei om 15.00 uur in Auditorium Henry in de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info

Lezing door Hendrik Vos

hendrik vos

Dit is Europa. De geschiedenis van een unie

Het traject van de Europese eenmaking volgde geen vast patroon. Er was nooit een draaiboek of een breed gedragen plan en toch ontstond, stap voor stap, de Europese Unie. Met dit boek schreef Hendrik Vos een geschiedenis van Europa die vertrouwd aanvoelt en toch verrast, die op basis van de kleine verhalen het grote avontuur vertelt. 

Zo 8 mei van 16.00 tot 16.45 uur in Auditorium Henry in de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info & inschrijven

Boekvoorstelling Bram Vervliet

bram vervliet

Bram Vervliet stelt zijn eerst boek 'Waarom we bang zijn' voor

Doden in het verkeer, een besmettelijk virus of hoogoplopende spanningen tussen wereldmachten… Onze wereld lijkt steeds onveiliger te worden. Maar klopt dat wel?

Bram Vervliet is overtuigd van niet, maar hij ziet wel hoe angst meer en meer binnensluipt in onze maatschappij. Een grondige analyse van angst dringt zich op. Om zo hoopvol en vrij van vrees de toekomst tegemoet te gaan. Waarom we bang zijn is een hoopvol boek om onze wereld beter te begrijpen. 

Zo 8 mei om 17.00 uur in Auditorium Henry in de Bib Leuven Tweebronnen

Meer info

Doorlopend in de Bib Leuven Tweebronnen

Expo Tom Schamp

tom schamp

Het vrolijkste en grootste boek van alle voertuigen

Stel je je wel eens de vraag hoe een illustrator alle pagina's van een groot boek vult? In de tentoonstelling in de Tweebronnen bibliotheek ontdek je hoe illustrator Tom Schamp dat doet. In deze tentoonstelling ontdek je tal van originele schilderijen.

Doorlopend van 5 mei tot 15 juni in de Bib Leuven Tweebronnen tijdens de openingsuren

Meer info

Zoektocht Tom Schamp

voertuigen

Ga mee op een kleurrijke reis met de voertuigen van Tom Schamp!

Zet je speurneus op en alles loopt op wieltjes! Op 10 locaties in Leuven vind je een leuke zoekopdracht. Ontdek de 10 locaties, zoek de correcte oplossing, vul het antwoordformulier in en maak kans op een boekenpakket van Tom Schamp ter waarde van € 100. Je kan je antwoordformulier indienen tot 30 juni in de Bib Leuven Tweebronnen. Veel succes!

Doorlopend van 5 mei tot 30 juni

Meer info

Boekenverkoop

boekenverkoop

Uitgeverij Pelckmans en Borgerhoff & Lamberigts

Tijdens Druk in Leuven tik je bestsellers, klassiekers en het laatste nieuwe werk op de kop. De beursstand van Uitgeverij Pelckmans en Borgerhoff & Lamberigts is geopend op

Donderdag 5 mei van 12 tot 20 uur
Vrijdag 6 mei van 10 tot 18 uur
Zaterdag 7 mei van 10 tot 18 uur
Zondag 8 mei van 10 tot 18 uur

Meer info over alle beursstanden