E-boeken

Ontleen gratis e-boeken bij de bib via het platform cloudLibrary. 

e-boeken zetel

Lees je graag e-boeken op je eigen toestel (e-reader, tablet, smartphone of computer)?

Ontleen dan e-boeken via het CloudLibrary platform van de Bib. 

Als lid van de bib heb je toegang tot ruim 8000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken, van vlot leesbare fictie tot non-fictie voor volwassenen en een kleinere selectie jeugdtitels en audioboeken. 

Hoe werkt het?

Je kan telkens 2 e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel. Je kan tot 2 e-boeken reserveren die je graag nog wil lezen.

Wat moet je daarvoor doen?

Om gebruik te maken van de e-boekendienst moet je lid zijn van de bib én een Mijn Bibliotheek-account hebben. Nog geen Mijn Bibliotheek profiel? Ontdek snel hoe je die aanmaakt. Inloggen in de app gebeurt vervolgens via jouw Mijn Bibliotheek gegevens.

Graag een stappenplan van A tot Z?

  1. Download de app via de Apple App Store of Google Play op je smartphone of tablet. Kies in het keuzemenu voor België – E-boeken Vlaanderen en Brussel – de Bib OF Ga rechtstreeks naar het aanbod e-boeken van de Vlaamse en Brusselse bibliotheken via deze link
  2. Meld je aan met je Mijn Bibliotheek-profiel (registreren), maak je keuze uit het aanbod en begin meteen te lezen.
  3. Wil je e-boeken op je e-reader plaatsen? Maak dan gebruik van onze handleidingen om boeken te downloaden via Adobe Digital Editions op Windows of Mac.

Pssst, heb je hulp nodig? Bekijk hier de veelgestelde vragen over CloudLibrary.