300 jaar geleden verscheen 'Robinson Crusoe' van Daniel Defoe, een roman over een onbewoond eiland die televisieseries, films, boeken en nog veel meer inspireerde. 

In de Bib Leuven Tweebronnen vind je in april een themastand vol informatie en inspiratie. 

Je vindt er ook info over het populaire radioprogramma 'Desert Island Discs' van de BBC. In dit programma (dat al bestaat sinds 1942!) vraagt de presentator aan de geïnterviewde wat hij of zij zou meenemen naar een onbewoond eiland. Het concept is simpel: de geïnterviewde mag 8 nummers, 1 boek en 1 luxe-item kiezen. Niet meer, niet minder. En de geïnterviewden zijn niet van de minsten. Stephen Hawking, Ed Sheeran, Emma Thompson en nog vele anderen kozen al hun nummers, boek en item.

Ben je benieuwd? Hier vind je de podcasts opgedeeld in verschillende categorieën en hier vind je het archief dat teruggaat tot de allereerste podcasts. De BBC was benieuwd welke nummers de luisteraars zouden kiezen. Hier vind je de 100 meest gekozen nummers en de 100 meest gekozen artiesten.

Wil je zelf doorgeven wat jij zou kiezen? Vul dan zeker de strookjes in die je bij de themastand in de Bib Leuven Tweebronnen vindt!