Feest in de Bib

Duik in The Roaring Twenties

Op zaterdag 22 oktober dompelen we je in de Bib Leuven Tweebronnen, Heverlee, Kessel-Lo en Wilsele helemaal onder in The Roaring Twenties! Een dag boordevol leuke workshops, muziek en dans, maar ook een foto-expo over de jaren 20 in Leuven én een leuke photobooth. Wie toch nog niet weet wat doen, kan zich uitleven in een ware cluedo-speurtocht, het twenties-kruiswoordraadsel proberen op te lossen of zich verliezen in een van de themacollecties. Alles met een bijpassend hapje en drankje in de hand weliswaar.

In de Bib Leuven Tweebronnen

3+ Alfapret: blingbling

blingbling

Onze voorlezers nemen je mee naar de jaren 20!

Alfapret staat voor een gezellig uurtje vol spannende en dromerige, verrassende en dolkomische verhalen. Onze voorlezers nemen je mee naar de jaren 20: een tijd vol blingbling, met dansen en feesten en met wondermooie muziek. Ga je mee op reis naar vroeger?

Van 11.00 - 11.30 uur in de kinderafdeling van de Bib Leuven Tweebronnen

Leesclub Lijmen/Het Been

leesclub

Onder deskundige begeleiding van Heleen Debruyne

Lijmen/Het been is een dubbelroman van Willem Elsschot, één van Vlaanderens grootste schrijvers. Anno 2022 blijft deze satire brandend actueel. Duik samen met auteur Heleen Debruyne in deze klassieker.

Van 11.00 - 12.15 uur in de Bib Leuven Tweebronnen

6+ Knutselworkshop

calder

Met Calder en draad

Veel ijzerdraad, handige handjes en véél fantasie! Dat is het enige wat we nodig hebben om er een fijne workshop van te maken. Wie heeft er zin om mee te komen knutselen en frutselen aan draadfiguren? We laten ons inspireren door Calder, het circus van weleer. 

Van 11.00 - 12.30 uur in het Atelier in de Bib Leuven Tweebronnen

Swingend jazzcombo

jazzcombo

Een muzikaal tussendoortje

Met hun jazzy repertoire katapulteert dit ensemble, bestaande uit studenten van het Lemmensinstituut, je zo naar de rokerige nachtclubs van de jaren twintig. Een prachtige symbiose tussen muziek, boeken en een sfeervolle setting. Ogen sluiten en genieten maar.

Van 11.30 - 12.00 uur & van 13.15 - 13.45 uur in de Bib Leuven Tweebronnen

4+ Knutselworkshop

creatief

Creatief aan de slag met tijdloze beelden

Ga mee met ons terug in de tijd, naar de roaring twenties waar de fonkelende champagneglazen en jurken niet moesten onderdoen voor de sterren aan de hemel. Samen met kunstenaars Stina De Roeck en Lisa Van der Auwera beleef je het feest van weleer op verschillende creatieve manieren. 

Doorlopend van 13.30 - 16.30 uur in de kinderafdeling van de Bib Leuven Tweebronnen

Sssstille film met pianobegeleiding

stille film

'One week' van Buster Keaton en Eddie Cline

Beleef je graag eens een aparte filmervaring? Kom dan zeker kijken naar deze stille film kijken over een pasgehuwd stel dat in één week tijd een huis in elkaar probeert te steken. 

Een professionele filmpianist komt, net zoals honderd jaar geleden, de film begeleiden en van de nodige dramatiek voorzien.

Van 13.30 - 13.55 uur & van 16.00 - 16.25 uur in Auditorium Henry in de Bib Leuven Tweebronnen

Optreden en dansinitatie

the jassettes

The Jassettes nemen je mee naar de jaren 20!

The Jassettes zijn een bonte bende dames van verschillende nationaliteiten allemaal in Brussel gevestigd. De choreografieën bestaan uit authentieke jazz en charleston passen uit de jaren 20 tot jaren 50.

Van 14.00 - 14.15 uur & van 15.00 - 16.00 uur in de Bib Leuven Tweebronnen

It's cocktail-o-clock!

mocktails

Workshop mocktails mixen

De Twenties… dat is toch ook: cocktails en mocktails? Leer zelf in een kleine groep feestelijke mocktails shaken tijdens deze workshop van ongeveer 1.5 uur. Je krijgt eerst wat uitleg en gaat dan zelf aan de slag. Iedereen zal een drietal drankjes kunnen mixen. En proeven natuurlijk.

Van 14.45 - 16.15 uur in Café Van de Velde in Tweebronnen

In de Bib Leuven Heverlee, Kessel-Lo & Wilsele

3+ Alfapret: blingbling in Heverlee

alfapret blingbling

Onze voorlezers nemen je mee naar de jaren 20!

Onze voorlezers nemen je mee naar de jaren 20: een tijd vol blingbling, met dansen en feesten en met wondermooie muziek. Ga je mee op reis naar vroeger?

Van 10.00 - 11.00 uur in de Bib Leuven Heverlee

Glittertattoos en fonkel make-up in Heverlee

glittertattoos

Krijg een volledige make-over in jaren 20-thema!

In de jaren 20 was het één en al glitter en sparkle! Kom eens langs in ons glittersalon voor een schitterende tattoo. Kies je ook voor rode lippen, fonkelende ogen of een dikke snor? Dan nog een bolhoed of een haarband met veer op je hoofd en een boa of bretellen om het af te werken. Jij kan op de foto!

Doorlopend van 10.00 tot 12.30 uur in de Bib Leuven Heverlee

Glittertattoos en fonkel make-up in Kessel-Lo

glitter

Krijg een volledige make-over in jaren 20-thema!

In de jaren 20 was het één en al glitter en sparkle! Kom eens langs in ons glittersalon voor een schitterende tattoo. Kies je ook voor rode lippen, fonkelende ogen of een dikke snor? Dan nog een bolhoed of een haarband met veer op je hoofd en een boa of bretellen om het af te werken. Jij kan op de foto!

Doorlopend van 14.00 tot 16.30 uur in de Bib Leuven Kessel-Lo

3+ Klank- en kleurverhaal in Wilsele

klank wilsele

Bouw een muzikaal beeldverhaal

Deze workshop dompelt je helemaal onder in de 'roaring twenties'! We spelen muziek zoals de grote jazzmuzikant Louis Armstrong en gaan aan de slag zoals Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Samen bouwen we een muzikaal beeldverhaal en laten ons volledig onderdompelen door te experimenteren met klank en kleur.

Doorlopend van 14.00 - 16.30 in de Bib Leuven Wilsele