De FilmClub

De FilmClub toont goeie film aan jonge filmfans (12+)

Filmclub promo

Elke woensdag film kijken met vrienden? Dat kan vanaf nu in de Bib Leuven Tweebronnen! Na de film test je een leuke app of kan je je mening geven over de film. Je krijgt ook een persoonlijk filmdagboek dat je mee naar huis mag nemen. 

Zin om lid te worden? Schrijf je in via deze link. Je betaalt 20 euro lidgeld (of UiTPAS kansentarief 4 euro) om een heel schooljaar lang film te kijken. De eerste film vertonen we op woensdag 3 maart 2021.

De FilmClub is een ontmoetingsplek in de Bib waar jonge mensen, in hun vrije tijd, samen film kijken. Geïnteresseerde jongeren (12 tot 15 jaar) krijgen de mogelijkheid om lid te worden van De FilmClub. Zo genieten ze elke woensdagnamiddag van een zorgvuldig gekozen aanbod kwaliteitsfilms van klassieker tot kortfilm, docu tot animatie. Na de kijkervaring zelf is er ook ruimte voor reflectie of een korte creatieve verwerking.

De FilmClub wil een nieuwe generatie filmliefhebbers doorheen het landschap gidsen; de andere film laten zien, het cinemabezoek stimuleren, de weg wijzen naar festivals … Maar De FilmClub wil ook een venster op de wereld zijn en jonge mensen – via film – stimuleren om na te denken over die wereld, over film als kunstvorm en over zichzelf!

Voor dit project zoeken we nog begeleiders!

Filmfan?
Zin om te werken met jongeren?
Of samen de beste films te ontdekken?

Word begeleider van De FilmClub van de Bib Leuven!

Als begeleider ...

➔ ben je tussen de 18 en 25 jaar,
➔ kan je tijd vrijmaken op woensdagnamiddagen van eind oktober tot eind mei,
➔ sta je te popelen om als vrijwilliger jongeren warm te maken voor film!

Interesse? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij de Bib Leuven. Mail naar carol.lambert@leuven.be voor meer info!

in samenwerking met JEF, Cinema ZED en VAF.