Zoek je een bepaalde titel die de bibliotheek niet in haar collectie heeft? Dan kunnen wij dat werk laten overkomen uit een andere bibliotheek. Aanvragen kunnen enkel opgehaald en ingeleverd worden aan de non-fictiebalie in de Bib Leuven Tweebronnen.

Regels

Heel recente of populaire titels worden niet doorgestuurd door de andere bibliotheek. Niet alle bibliotheken leveren audiovisueel materiaal.
 

Wie kan een titel aanvragen uit een andere bibliotheek?

Iedereen die lid is van de bibliotheek.


Wat kan ik aanvragen via IBL?

Je kunt alleen materialen aanvragen die niet in de eigen collectie van de Bib zitten.
 

Hoe vlug kan het boek geleverd worden?

Als de titel niet uitgeleend is, kan dit in een paar werkdagen. In het andere geval kan de wachttijd oplopen tot enkele weken.


Krijg ik bericht wanneer de titel beschikbaar is? 

Zodra je IBL-aanvraag klaar ligt, sturen we je een e-mail. Aanvragen kunnen enkel opgehaald en ingeleverd worden aan de non-fictiebalie in de Bib Leuven Tweebronnen.


Is deze service gratis?

Elke transfer kost € 0,90. Komt het werk uit een wetenschappelijke bibliotheek? Dan kost de transfer €8.


Hoelang mag ik het werk houden?

De uitleentermijn is afhankelijk van de bibliotheek die de titel bezit. IBL materialen kan je niet verlengen. Inleveren doe je aan de non-fictiebalie in de Bib Leuven Tweebronnen, dus niet in de inleverrobot.

Wat als ik een IBL-materiaal verlies of beschadig?

Als je een IBL-materiaal verliest of beschadigt, vragen wij jou om dit materiaal te vergoeden. De kost van dit materiaal wordt bepaald door de bibliotheek waar het IBL-materiaal vandaan komt. Het materiaal kan vergoed worden via een betaling aan de betaalautomaat van de Bib Leuven Tweebronnen. Zelf een nieuw materiaal aankopen wordt niet aanvaard.

Indien je zelf vaststelt dat het materiaal verloren of beschadigd is, dan mag je team IBL hiervan op de hoogte brengen. Zij zorgen dat het materiaal van de kaart gehaald wordt en het materiaal door jou vergoed kan worden.

Contactgegevens team IBL

Bib.ibl@leuven.be
016 27.45.32

 

Vul hier je familienaam in.
Vul hier je voornaam in.
Vul hier je e-mailadres in.
Dit staat op je lenerspasje.
Materiaalsoort