Bib op het plein

Wegens groot succes vorig jaar, organiseren we ook deze zomer Bib op het plein in Heverlee!

Opgelet, bij regenweer gaan de activiteiten helaas niet door.

Bib op het plein

bibophetplein

Ontdek ons gezellig leesterras

Elke woensdag van juli en de eerste donderdag van augustus stallen we ons leesterras uit aan de speeltuin op het Sint-Lambertusplein. Vlei je neer en kom genieten van een strip, boek of magazine op ons gezellige leesterras. Voor wie het graag wat actiever houdt zijn er leuke volksspelen.

3+ Alfapret: voorlezen en knutselen

alfapret

Woensdag 6 juli

Alfapret staat voor een gezellig uurtje vol spannende en dromerige, verrassende en dolkomische verhalen. Onze voorlezers kiezen met zorg de mooiste voorleesverhalen. Neem plaats op ons leesterras en geniet samen met je kind, petekind, kleinkind,... Daarna gaan we creatief aan de slag! Kom jij ook meeluisteren en knutselen?

Van 14.30 tot 16.00 uur

Alle leeftijden - Knutselcaravan

knutselcaravan

Woensdag 13 juli

Villa Popcorn parkeert haar knutselcaravan aan de speeltuin en de bib stalt haar leukste knutselboeken uit: een combinatie die creatief vuurwerk geeft. Kom je  mee knutselen?

Van 14.00 tot 17.00 uur

UITGESTELD - 4+ Archipelago

archipelago

UITGESTELD - Woensdag 20 juli

Deze voorstelling wordt uitgesteld omwille van het onweer. 

Hanafubuki nodigt het publiek uit om als landschapsarchitecten te bouwen met een reeks objecten. Hiervoor verzamelde en sorteerde Hanafubuki voorwerpen waar we niet veel waarde aan hechten, weggooien of vergeten. Archipelago is een meditatieve en speelse herontdekking van alledaagse dingen.

Van 15.00 tot 17.00 uur

4+ Creatief met oude boeken

creatief met oude boeken

Woensdag 27 juli

Kom je mee knutselen? Wij ruimden de bib op en jij mag creatief aan de slag met onze oude boeken. We maken samen een leuke button uit een oud stripalbum, een zelfontworpen bladwijzer of plooien een diertje uit een versleten boek. Of misschien heb jij nog een ander leuk idee?

Van 14.00 tot 17.00 uur

16+ Verhaal voor het slapengaann

slapengaan

Donderdag 4 augustus

Ook heimwee naar dat verhaaltje voor het slapengaan? Luisteren en dan wegdromen. Vlei je neer op ons leesterras, laat je leiden naar andere oorden door muziek en verhaal. Dommel gerust nog even na vooraleer je naar je bed waggelt.

Van 20.30 tot 21.30 uur

Zomersluiting Heverlee

Even pauze!

We sluiten even de deuren van maandag 8 augustus tot en met vrijdag 19 augustus 2022. We zijn ook gesloten op maandag 11 juli en donderdag 21 juli. De gereserveerde materialen kunnen tijdens de sluiting van een filiaal opgehaald worden in de hoofdbib Leuven Tweebronnen. Niet zo dringend? Na de sluitingsperiode staat je materiaal terug in het filiaal. De afhaalperiode verlengen we automatisch.