Tijdens de kerstvakantie zijn de openingstijden van de Bib licht aangepast. Bekijk het overzicht per locatie hier.

Lees verder

Vanaf donderdag 1 december hebben we een speciale regeling voor al wie wil studeren in de Bib Leuven Tweebronnen. 

Lees verder
cluedo oplossingen

Feest in de Bib - Uitslag en oplossing Cluedo

Deed je mee aan de Cluedo wedstrijd tijdens Feest in de Bib - The Roaring Twenties? Ontdek hier de oplossingen op alle vragen.

Lees verder
lancering cinebib

Lancering Cinébib

Vanaf donderdag 6 oktober kunnen leden van de Bib Leuven de betere films en documentaires streamen via Cinébib, een eigen filmstreamingdienst.

Lees verder
bibbezoekers

De Bib Leuven scoort bij het publiek

De resultaten van de uitgebreide publieksbevraging van 151 Vlaamse bibliotheken door de VVBAD, de UAntwerpen, het bureau LMT en Cultuurconnect in voorjaar 2022 zijn ondertussen bekend.  “De Bib Leuven scoort buitengewoon goed wat haar infrastructuur, dienstverlening en aanbod betreft, “ vertelt schepen Denise Vandevoort. “Dankzij dit onderzoek krijgt de bibliotheek bovendien heel wat nuttige info om haar werking nog meer toe te spitsen op de verwachtingen van de Leuvenaar.”

Lees verder
samenlezen_activiteit_nieuw.png
Reservaties
gesloten

Zomersluiting filialen 2022

In de zomermaanden gaan onze filialen enkele weken in zomersluiting.

Lees verder
mag ik een draak

Het winnende kortverhaal van de Jeugdboekenmaand!

Speciaal voor de Jeugdboekenmaand in maart schreven we een heuse kortverhalenwedstrijd uit. En de winnaar van de wedstrijd is... Willem Neefs uit het 6de leerjaar van de Notelaar in Boutersem!

Lees verder
boekenverkoop

Grote boekenverkoop

De Bib Leuven Tweebronnen houdt een lenteschoonmaak en verkoopt al haar afgevoerde materialen voor slechts één euro per stuk. Van zaterdag 11 tot en met 18 juni kan je cd’s, romans en informatieve boeken voor groot en klein op de kop tikken in de foyer en het auditorium van Tweebronnen.

Lees verder