De Bib sluit van 19 februari tot en met 2 maart

De Bib Leuven (hoofdbib & filialen) sluit even de deuren om over te schakelen naar nieuwe bibliotheeksoftware. Op woensdag 3 maart ben je opnieuw welkom. Wie in deze periode boeken of ander materiaal terug moet inleveren, mag deze wat langer houden. We verlengen de inlevertermijn, zodat je geen boete krijgt.

tijdelijke sluiting

De bibsoftware Wise zal ervoor zorgen dat we jullie nog beter kunnen helpen. Om de overgang naar deze nieuwe software zo vlot mogelijk te laten verlopen, sluiten we de Bib Leuven (hoofdbib en filialen) tijdelijk van 19 februari tot en met 2 maart 2021. Op 3 maart gaan we terug open. 40 andere Vlaams-Brabantse bibliotheken schakelen ook over. De bibs in de buurgemeenten (Herent, Bertem, Bierbeek, Kortenberg, Rotselaar,...) gaan vanaf 19 februari ook voor een tijdje dicht.

Tijdens de sluiting krijgt het volledige bibteam een opleiding om met de nieuwe software te leren werken. Het hele systeem wordt tot in de puntjes getest, tot de zelfuitleen- en betaalautomaten toe. Werkprocessen krijgen een make-over en daarnaast worden gegevens van zo’n 30.000 bibleden en ongeveer 300.000 bibmaterialen nauwlettend ‘verhuisd’.

Gevolgen

• De Bib Leuven (hoofdbib en filialen) is gesloten van 19 februari tot en met 2 maart.
  • Inleveren, uitlenen en reserveren is in deze periode niet mogelijk.
  • Verloopt de inlevertermijn van je materialen tijdens de sluitingsperiode? Geen probleem. We verlengen de periode automatisch zodat je na de heropening nog enkele dagen hebt om in te leveren.
  • De inleverboxen in de hoofdbib (enkel aan de kant van de Rijschoolstraat) en de filialen zijn geopend. De materialen worden wel pas verwerkt na de heropening en zullen dan pas van je kaart verdwijnen.
  • Vanaf begin februari zullen er geen nieuwe aanwinsten worden toegevoegd aan onze rekken. Dit maken we dubbel en dik goed bij de heropening met een overvloed aan nieuwe titels.
  • Het volledige aanbod van de e-boeken blijft beschikbaar.
  • Alle gegevens die je heb opgeslagen op je Mijn Bibliotheek profiel, blijven bewaard.
  • Tijdens de sluitingsperiode blijven we bereikbaar voor al je vragen op 016 27 45 00 (werkdagen van 10 - 17.00 uur). Je kan ons ook mailen op bibliotheek@leuven.be