Open Monumentendag 2021

Schrijf je in voor een rondleiding in de Bib Leuven Tweebronnen op zondag 12/09 tussen 10 en 17uur!

omd

Op zondag 12 september kan je ons bezoeken tijdens Open Monumentendag! Er zijn elk uur rondleidingen, die focussen op de recente renovatie in de bib, maar ook op de functie van de Bib Leuven als 'huiskamer van de stad' en cultuur- en ontmoetingsplek voor iedereen.

Schrijf je in via deze link.

Weetje:Tweebronnen?

Sinds 2000 huizen de Bib Leuven en het Stadsarchief in Tweebronnen. De voormalige Technische School die toparchitect Henry van de Velde voor Leuven ontwierp (eind jaren 1930) kreeg die naam omdat hij verwijst naar de twee 'bronnen van kennis en wijsheid' die beide instanties zijn. De naam 'Tweebronnen' voor deze site is niet toevallig gekozen.  De humanist Vives gebruikte de metafoor van de twee bronnen om het Grieks en het Latijn aan te duiden, in de renaissance de bronnen van alle kennis. Bovendien droeg zijn nabijgelegen huis in de Diestsestraat ook die naam.