Wedstrijd "Cover de Cover"

Doe mee met onze fotowedstrijd en win leuke prijzen.

Cover de cover voorbeeld

Oproep voor alle creatieve bibfans: Heb je al je boeken al van voor naar achter én van achter naar voor gelezen en ben je op zoek naar een toffe activiteit? Doe mee met onze Cover de Cover wedstrijd!

Maak de cover van een boek, strip, cd, dvd, game, ... na. Je mag hiervoor creatief te werk gaan. Laat je verbeelding de vrije loop! Keukengerei als ridderoutfit? Je huisdier in een glansrol? Een reden nodig om je helemaal uit te leven met je knutseldoos? Voor Cover de Cover kan het allemaal.

Reglement Cover de Cover

• Je kiest een bestaande cover van een boek, strip, cd, dvd, game ... (type materiaal dat deel uitmaakt van de fysieke bibcollectie). Kies voor een cover met een afbeelding van minstens 1 menselijke of levende figuur (geen stillevens of landschappen dus)
  • De afbeelding van die cover ga je grappig/zo getrouw mogelijk/ludiek nabootsen.
  • De wedstrijd heeft niet de bedoeling om jou als deelnemer op kosten te jagen. Gebruik aanwezige huis-, tuin- en keukendingen om de opstelling te realiseren. Alle elementen van je beeld zijn "in het echt" geënsceneerd, voeg niets toe via programma's als Photoshop.
  • Maak een mooie foto van jouw opstelling. Stuur die foto samen met een afbeelding van de originele cover naar bibliotheek@leuven.be met de vermelding ‘coverwedstrijd’. Geef meteen ook je naam/namen en contactgegevens door.
  • Op sociale media mag je deze foto ook altijd delen, daar zijn we heel blij mee. Als je ons tagt (@debibleuven op Facebook en Instagram) en de hashtag #CoverDeCover toevoegt, delen wij de foto met onze volgers. Zo krijgen we een mooie collectie!
  • Je mag meer dan 1 opstelling voor Cover van een cover inzenden.
  • Een jury van 5 bibliotheekmedewerkers kiest 3 winnaars uit de inzendingen.
  • De winnaars worden persoonlijk gecontacteerd en vanaf 11 januari ook vermeld op de website van de Bib. Hun foto’s worden gepresenteerd in de Bib Leuven (Tweebronnen en filialen) en op onze Facebook en Instagrampagina.
  • Ook een ruimere selectie uit de leukste en/of meest vindingrijke inzendingen krijgt een plek in de bibliotheek.
  • Je kan inzenden tot aan het eind van de kerstvakantie, tot en met zondag 3 januari 2021.
  • Mooie prijzen liggen klaar!