Een Leuvense podcast van de Bib over schrijvers, media, kunstenaars en mensen in en rond onze bibliotheek: luister je mee?

Podcast Banner.png

Hosts Jeremy Van der Haegen en Victor Longin nemen je op sleeptouw door de wondere wereld van de literatuur en de bib van Leuven. Ze focussen op plaatselijke verhalen en richten hun blik op de mensen in en rond de bib: van auteurs, kunstenaars en bibpersoneel tot lezers en toevallige bezoekers.

Om de twee weken lanceren we een nieuwe aflevering. Je kan alle afleveringen beluisteren via SoundCloud of via iTunes - Podcasts.

2019/11/19 | Buiten het boekje - Aflevering 4 | Rudi Vranckx

Rudi_vranckx-1439534844.jpg
(c)wikipedia

De vierde aflevering van “Buiten het boekje”, de 2-wekelijkse podcast van de Bib Leuven! Met gast Rudi Vranckx (59, journalist).

Hij schreef al 10 boeken, creëert samen met tekenaar Caryl Strzelecki strips en is tussendoor nog eventjes oorlogsjournalist. Geen wonder dat Leuvenaar Rudi Vranckx een heleboel te vertellen heeft! Ontdek hier hoe hij startte met schrijven, op welke manier hij te werk gaat, waar zijn fascinatie voor oorlogsgebieden begon en hoe hij omgaat met het BV zijn.

Daarnaast kom je ook meer te weten over 'Leuven Leest', de Leuvense leescommunity die alle mensen met een warm hart voor lezen samenbrengt. Bibcollega Hanne Huyse stond mee aan de wieg ervan. En misschien wil jij ook wel mee leestips geven? Of Leuven Leest-ambassadeur worden? Contacteer dan zeker Leuven Leest.

Beluister hier vanaf dinsdag 3 december 12.15 uur de aflevering met Rudi Vranckx!

0:00:00 — Intro

0:00:27 — Journalist Rudi Vranckx over zijn boeken en zijn werk als buitenlands journalist.

0:50:06 — Bib medewerkster #1: Hanne over Leuven Leest.

Veel luisterplezier met deze vierde aflevering!

We nemen hierna even een pauze maar hopen jullie in 2020 terug te kunnen verrassen met meer nieuws en interessante gesprekken over lezen en schrijven in (de Bib) Leuven!

2019/11/19 | Buiten het boekje - Aflevering 3 | Veerle Leysen

640px-Lemmensinstituut1300.jpg

De derde aflevering van “Buiten het boekje”, de 2-wekelijkse podcast van de Bib Leuven, staat voor je klaar!

Onze gast is Veerle Leysen (62), voormalig leerkracht aan het Lemmensinstituut in Leuven. Liefhebber van woordkunst en zo veel meer. Luister naar de interessante gesprekken over kunstonderwijs, Leuvens theater en muziek maken!

Beluister hier vanaf dinsdag 19 november 12.15 uur de aflevering met Veerle Leysen!

0:00:00 — Intro

0:00:41 — Docente Veerle Leysen Over het Leuvense Lemmensinstituut, lesgeven aan KSO en cultuur in Leuven.

0:40:54 — Bib bezoeker #3: Willem Over klassieke muziek en componeren op jonge leeftijd.

Veel luisterplezier en tot binnen 2 weken met de volgende aflevering!

2019/11/05 | Buiten het boekje - Aflevering 2 | Kim Duchateau

kim-duch_300x200.png

De tweede aflevering van onze podcast is er! Deze keer is Kim Duchateau, tekenaar van de stripreeks 'Esther Verkest' onze gast. Kim is van vele markten thuis. Hij is niet alleen striptekenaar en cartoonist van De Morgen en   De Standaard, hij is ook illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant én schrijver. Dat kan alleen maar boeiend   worden!

Wat nog meer? We praten over cartoons, animatiefilm, poëzie en op het einde van de aflevering gaan we helemaal buiten het   boekje met FACTS, het jaarlijkse Belgische evenement waar meer dan 45.000 sciencefiction-, strip-, fantasy- en animeliefhebbers elkaar ontmoeten in het magische universum van hun fictiewerelden!

Beluister hier vanaf dinsdag 5 november 12.15 uur de aflevering met Kim Duchateau!

Veel luisterplezier en tot binnen 2 weken met de volgende aflevering!

0:00:00 — Intro
0:00:35 — Cartoonist Kim Duchateau over shockeren met cartoons, homagealbums en stripreeks Esther.
0:36:58 — Bib bezoeker #2: Kaat over ‘Waagstukken’ van Charlotte Van den Broeck en het schrijven van poëzie.
0:53:32 — ‘Buiten het Boekje’ over FACTS, de Belgische comic con.

2019/10/22 | Buiten het boekje - Aflevering 1 | Roxanne Wellens

Roxanne te waar om mooi te zijn.jpg