Samenlezen betekent samen met anderen lezen en er samen over praten, herinneren, genieten.

Dit najaar starten er 3 nieuwe Samenleesgroepen op in Kessel-Lo en Heverlee. klik hieronder door naar de Samenleesgroep van jouw interesse.

Samenlezen 2021-2022

Sinds enkele jaren kan je in de Bib Leuven deelnemen aan een Samenleesgroep. Samenlezen betekent samen met anderen lezen en er samen over praten, herinneren, genieten.

Tijdens een Samenleessessie lees je samen met een begeleider en een aantal andere deelnemers fragmenten uit boeken, gedichten of verhalen. Daarna volgt een gezellige babbel over de teksten en de thema’s die er in aan bod komen.

Een Samenleessessie is laagdrempelig en iedereen is welkom. Je hoeft niets te betalen of voor te bereiden, enkel luisteren kan ook.

Samenlezen doen we in de Bib Leuven Tweebronnen, in één van onze filialen of op locatie in een buurtcentrum of lokaal dienstencentrum.

 

Er starten vanaf september 2021 drie nieuwe Samenleesgroepen op waaraan je kan deelnemen. De concrete informatie over elk van de sessies volgt snel.

Er zijn al 3 bestaande Samenleesgroepen:

Meer informatie of wil je op de hoogte blijven? Je mag steeds contact opnemen met projectmedewerkers Karen of Lieve, karen.vanbuggenhout@leuven.be of lieve.claes@leuven.be. Zij vertellen je met plezier meer over Samenlezen. 

Leef Samen Lezen
Hoop Samenlezen
Samen lezen