Samenlezen betekent samen met anderen lezen en er samen over praten, herinneren, genieten.

Sinds enkele jaren kan je in de Bib Leuven deelnemen aan een Samenleesgroep. Samenlezen betekent samen met anderen lezen en er samen over praten, herinneren, genieten.

Tijdens een Samenleessessie lees je samen met een begeleider en een aantal andere deelnemers fragmenten uit boeken, gedichten of verhalen. Daarna volgt een gezellige babbel over de teksten en de thema’s die er in aan bod komen.

Een Samenleessessie is laagdrempelig en iedereen is welkom. Je hoeft niets te betalen of voor te bereiden, enkel luisteren kan ook.

Samenlezen doen we in de Bib Leuven Tweebronnen, in één van onze filialen of op locatie in een buurtcentrum of lokaal dienstencentrum.

Momenteel zijn er 4 Samenleesgroepen

  • Samenlezen met anderstaligen 
  • Vertelsalon i.s.m. Centrum voor geestelijke gezondheidszorg en Psycho sociaal centrum
  • Samenlezen voor iedereen i.s.m. buurtwerking 't Lampeke
  • Samenlezen i.s.m. Open School in buurtcentrum Sint-Maartensdal

En er volgt meer! Onze vrijwilligers staan klaar om nieuwe Samenleesgroepen op te starten in de bibfilialen van Wilsele, Kessel-Lo en Heverlee.

Meer informatie of wil je op de hoogte blijven? Je mag steeds contact opnemen met projectmedewerkers Karen of Lieve, karen.vanbuggenhout@leuven.be of lieve.claes@leuven.be. Zij vertellen je met plezier meer over Samenlezen.

 

Leef Samen Lezen
Hoop Samenlezen
Samen lezen