Word jij ook lid van de bib?

De Bib Leuven legt de wereld aan je voeten. Kom langs en ontdek onze uitgebreide collectie boeken, cd's, dvd's en games. Laat je verrassen door activiteiten op jouw maat. Profiteer van de gratis wifi en internettoegang op onze pc's. Grasduin in de buitenlandse kranten op je tablet of smartphone.

Gratis voor -18 | € 6/jaar voor 18+
 

Uitgebreide collectie

Op de planken tref je meer dan 270.000 boeken, strips, cd’s, games en dvd’s.

Jong en oud, beginnende en gevorderde lezers vinden hier zonder twijfel hun gading.
Informatieve boeken, literair werk, poëzie, guilty pleasures … voor elke leeskriebel is er een remedie.

De muziekcollectie van de Leuvense bibliotheek heeft tot ver buiten de stad weerklank: hier tref je muziek die je elders niet meer vindt zij aan zij met het nieuwste van het nieuwste. Jazz? Uiteraard. Wereldmuziek? Of course. Nederlandstalig? Vanzelfsprekend. Klassieke muziek? Rekken vol!

Voor wie (Nederlands) lezen niet zo vlotjes gaat, is er een gespecialiseerd aanbod bij het Taalpunt. Oefenboeken, makkelijk lezen romans, groteletterboeken, luisterboeken … je treft het er allemaal.

Liefhebbers van kranten en tijdschriften kunnen ter plekke lezen in een uitgebreid en actueel aanbod. De digitale collectie is uitgebreider dan ooit tevoren: dankzij de bib heb je keuze uit meer dan 3000 internationale titels.

In de kinderbib vinden de jongste lezertjes spelenderwijs de weg: de rekken zijn regelrecht ’maatwerk’ , met een boekje in een hoekje even wegduiken kan er perfect.

Ook jongeren zijn hier welkom. De bibliotheek heeft een aparte jongerenhoek, vlak naast de muziekafdeling. Even rondhangen in onze Young adults-afdeling? Chillen in de Young adults-tuin? Game uitproberen? Wees welkom!

Via de link 'inspiratie' ontdek je bovendien tal van leuke lees-, kijk- en luistertips.
 

Hoe vind je tussen al dat moois de weg?

Vinden wat je zoekt doe je (online) in de verrijkte catalogus, met een vraag aan een bibliotheekmedewerker of door een blik te werpen op de talrijke lees-, kijk- en luistersuggesties in de bib. Is het boek niet in onze bib te vinden? Dan kan je het aanvragen in een andere bib via de service 'IBL'.
 

Altijd wat te beleven

De Bib Leuven is een literair huis met een culturele ziel. De stevige collectie vormt het decor voor een rist aan activiteiten. Expo’s, auteurslezingen, workshops, leesclubs, voorleessessies, zo nu en dan een concert of theatervoorstelling: de bib verrast je elke dag opnieuw.

Twee keer per jaar schakelen we een versnelling hoger: in maart met Inktvis, het feest van de jeugdboekenweek en in oktober met Feest in de boekerij, het feest van de bibliotheek met een uitgebreid cultureel programma.

Liever stil? Geen nood, we zorgen dat er steevast een stiller plekje beschikbaar is.
Zo kunnen studenten bijvoorbeeld ook bij ons terecht voor Blokgenot: een rustige plek om te studeren, met een kopje koffie of een glas water bij de hand en in het gezelschap van heel wat lotgenoten.

Weten wat er wanneer te doen is? Check het op deze website, bij 'activiteiten' of raadpleeg de kalender in de bib.
 

Jouw voordeel?

Toegang tot de grootste boekenkast van heel Leuven.
Je leest daarbij zoveel je zelf wil: 2 boeken per jaar of 2 boeken per week? De keuze is aan jou.

Toegang tot de grootste videotheek van heel Leuven.
TV-serie gemist? Geen probleem, de bib heeft de dvd in huis. Filmpje kijken? Je vindt het hier!

Toegang tot de breedste collectie informatieve werken in de wijde omtrek.
Spreekbeurt maken? Kijk in de catalogus en ontdek welke boeken we in huis hebben over jouw onderwerp.
Rijbewijs halen? De theorieboeken vind je bij de afdeling informatieve boeken.
Heerlijk gerechtje koken? Jeroen Meus, Pascale Naessens, Ottolenghi, Paul Bocuse, Piet Huysentruyt staan hier olijk naast elkaar.
De krant van vandaag lezen? Alle Vlaamse titels zijn bij ons beschikbaar, het overige aanbod lees je digitaal: in de bib of, na het downloaden, daar waar je zelf wil.

Bovendien kan je in ons Digilab gratis gebruik maken van een pc met internettoegang en is er in heel de bibliotheek gratis WIFI.

Je vindt afdelingen van De Bib Leuven in hartje Leuven in gebouw Tweebronnen en in de deelgemeenten Wilsele, Heverlee en Kessel-Lo.
Ook op de Bibliobus, een bibliotheek-op-wielen, vind je een mooi aanbod.
Aan het huis gekluisterd omwille van ziekte of andere beperking? Vraag naar onze Bib aan huis-werking!
 

Voor de prijs hoef je het niet te laten

Wie jonger is dan 18 jaar wordt gratis lid van de bib.
Wie ouder is dan 18 jaar betaalt jaarlijks slechts € 6.
Wie recht heeft op doelgroepenkorting, brengt zijn of haar UiTPAS mee. Je betaalt dan € 1,20 inschrijvingsgeld.
Wees dus vooral heel erg welkom!
Meld je vandaag nog aan aan de balie van de bibliotheek!